Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 07.05.2020. 12:00
  • Požeško-slavonska, Omanovac

Traktoristi oprez, prevrtanje stroja uzelo je još jedan život

Policija je izvijestila o smrtnom stradavanju 60-godišnjaka.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 717
  • 57
  • 0

Smrtno je stradao još jedan traktorist, a uzrok tragedije ponovno je prevrtanje tog poljoprivrednog stroja. 

Kako je izvijestila Policijska uprava požeško-slavonska, u utorak 5. svibnja 2020. oko 10.15 sati u mjestu Omanovac na poljoprivrednoj površini, 60-godišnjak je upravljao neregistriranim traktorom (bez kabine i zaštitnog luka) te je uslijed vožnje unazad i polukružnog okretanja došlo do prevrtanja traktora prilikom čega je vozač smrtno stradao. Slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

Nažalost, samo nekoliko dana prije pisali smo o stradavanju 64-godišnjaka s područja Krapinsko-zagorske županije. Kako je objavila tamošnja policijska uprava, 28. travnja, tijekom sječe stabla, 56-godišnji i 64-godišnji hrvatski državljani pričvrstili su metalnu sajlu za stablo s jedne strane i traktor s druge strane, kako bi stablo oborili u željenom pravcu.

"Tom prilikom 64-godišnjak upravljao je traktorom u naprijed, dok se stablo srušilo u suprotnom smjeru i povuklo traktor koji se prevrnuo. Prilikom prevrtanja poljoprivredni traktor se prevrnuo na tijelo 64-godišnjaka koji je od zadobivenih ozlijeda na mjestu događaja preminuo. Mrtvo tijelo prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu", navela je policija. 

Prevrtanje traktora uzelo još jedan život, smrtno stradao 64-godišnjak

Podsjećamo, ovo je drugi smrtno stradali traktorist u travnju na području iste županije. Naime, 11. travnja, oko 16.15 sati u mjestu Grabe, općina Bedekovčina, došlo je do prevrtanja neregistriranog poljoprivrednog traktora, kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita, kojom prilikom je vozač smrtno stradao.


Tagovi

Tragedija Prevrtanje traktora Smrtno stradanje Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?