Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrivi d.o.o.
  • 07.11.2021. 12:00

Transparentnost povećava učinkovitost u upravljanju lancem opskrbe

S ciljem postizanja vrhunske kvalitete proizvoda, uz osiguranje sigurnosti hrane i sljedivosti proizvodnje, tvrtka AGRIVI razvila je rješenje za upravljanje poljoprivrednim lancem nabave - digitalnu platformu AGRIVI 360. 

Foto: AGRIVI
  • 347
  • 109
  • 3

U posljednje vrijeme transparentnost je u svim segmentima života postala vrlo popularan pojam. Kada je riječ o proizvodnji hrane, sve je više tražena od strane krajnjih potrošača, kao i od prerađivačke industrije u procesu upravljanja lancem opskrbe. 

Da bi proizvele određenu robu poput hrane, pića, toaletnog papira, pelena ili odjeće, prerađivačke tvrtke moraju osigurati dovoljnu količinu sirovina, poput usjeva isporučenih u dogovoreno vrijeme, po dogovorenoj cijeni i proizvedenih na temelju zadanih standarda kvalitete.

Suradnja između prerađivača i poljoprivrednika teži situaciji u kojoj su obje strane na dobitku. Tako s jedne strane prerađivači mogu dogovoriti određenu količinu usjeva prema unaprijed definiranoj cijeni i određenim standardima kvalitete, dok s druge, poljoprivrednici ovakvom suradnjom ostvaruju korist tako da se unaprijed osiguraju da će prodati određenu količinu svojih proizvoda po određenoj cijeni.

Kako osigurati učinkovito upravljanje lancem opskrbe?

Osiguravanje kontinuirane opskrbe usjevima i smanjenje rizika proizvodnje uz istovremeno postizanje kvalitetne, učinkovite i održive proizvodnje izazov je s kojim se suočavaju sve prerađivačke tvrtke. Upravo u ovom slučaju transparentnost igra važnu ulogu u uspostavljanju učinkovitog upravljanja lancem opskrbe i to kroz dvije ključne točke:

  • pružanje vertikalne integracije lanca opskrbe i izvora usjeva (poljoprivrednika) i
  • praćenje ugovora i planova proizvodnje u stvarnom vremenu.

Jedan od glavnih razloga zašto prerađivačke tvrtke žele ostvariti potpunu transparentnost lanca opskrbe je upravljanje svim poljoprivrednicima u svom portfelju putem centralizirane platforme koja im omogućuje točan uvid u procese proizvodnje usjeva u bilo kojem trenutku.

Suradnja između prerađivača i poljoprivrednika teži situaciji u kojoj su obje strane na dobitku

Oni prerađivači koji imaju uvid u proizvodnju u stvarnom vremenu po svakom usjevu, sorti i polju lako mogu planirati prinos i na temelju toga predvidjeti potencijalne razlike u prinosu. Ne samo da lanac opskrbe treba transparentnost u pogledu praćenja prinosa po poljoprivredniku, usjevu, polju i sorti, već i u pogledu praćenja izvršenja ugovora. Razlog tome je što praćenje izvršenja ugovora omogućuje dinamičku prilagodbu planova proizvodnje.

Digitalnom poljoprivredom do potpune transparentnosti

S ciljem postizanja vrhunske kvalitete proizvoda, uz osiguranje sigurnosti hrane i sljedivosti proizvodnje, tvrtka AGRIVI razvila je softversko rješenje za upravljanje poljoprivrednim lancem nabave - digitalnu platformu AGRIVI 360

Danas se mnogi menadžeri u upravljanju lancem opskrbe oslanjaju na digitalne tehnologije, poput softvera za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Pritom digitalizacija procesa nabave usjeva pojednostavljuje cjelokupno upravljanje opskrbnim lancem kroz praćenje ugovora i proizvodnih planova u stvarnom vremenu.

Upravljajući procesima opskrbnog lanca putem centralizirane platforme za digitalnu poljoprivredu, prerađivačka tvrtka poljoprivrednicima pruža uvid u stanje usjeva, rizike i klimatske uvjete te im omogućuje donošenje odluka na temelju podataka.


Tagovi

AGRIVI Digitalna poljoprivreda Softver Transparentnost Lanac opskrbe


Autorica

Ines Hajdu

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije i Agro Success Manager tvrtke Agrivi, zadužena za analizu, dokumentiranje i mapiranje procesa klijenata u Agrivi softver, provođenje treninga i praćenje onboarding procesa, odgovornost za uspješnu upotrebu softvera i pružanje podrške korisnicima.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]