Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvođači duhana
  • 18.09.2020. 13:10

Traže hitan sastanak s premijerom, što će biti s proizvodnjom duhana u Hrvatskoj?

Dopis kojim traže sastanak potpisalo je 195 proizvođača s područja Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske županije.

Foto: Karolina Rastija
  • 838
  • 181
  • 0

Hitan sastanak, kako bi iz prve ruke saznali što Vlada poduzima da zadrži proizvodnju, uputili su proizvođači duhana premijeru Andreju Plenkoviću. 

"Ističemo da je naša proizvodnja u Podravini i Slavoniji čvrsto vezana uz zadržavanje politike državnih subvencija i tvornice u Kanfanaru kao i kompletnog BAT-ovog sustava u Hrvatskoj. Ostanak proizvodnje na tom području, ne samo za nas kooperante i naše obitelji, već i za čitave krajeve u kojima se on proizvodi, jedina je opcija zadržavanja dosegnutog životnog standarda, kojoj nema alternative“, navode u dopisu kojeg je potpisalo 195 proizvođača, kooperanata Hrvatskih duhana, s područja Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske županije.

Jedna od uređenijih poljoprivrednih proizvodnja

Godišnja vrijednost ove proizvodnje kod nas je oko 100 milijuna kuna, a Hrvatski duhani, koji posluju u sustavu BAT-a, organiziraju preko 80 posto vrijednosti otkupa. 

"Ugrozi li nam se taj izvor prihoda, možemo očekivati samo daljnje zaostajanje naših krajeva za ostatkom Hrvatske i Europske unije, bez nade za buduće generacije na ovim prostorima. Mi smo investirali značajna sredstva u unaprjeđenje proizvodnje kako bi bili što održiviji, a naši nasljednici su počeli preuzimati proizvodnju jer su u tome vidjeli priliku i budućnost za sebe“, stoji u pismu.

Otvoreno pismo premijeru: Ima li Vlada namjeru podržati nastavak proizvodnje u TDR-u?

Duhan je  jedna od uređenijih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj, kojoj su za opstanak ključni nastavak državnih potpora i osiguran otkup. Hrvatski proizvođači osiguravaju otkup kompletne proizvodnje, njeno financiranje i kreditiraju investicije, a otkupna cijena već godinama kontinuirano raste, zaključuju.


Tagovi

Duh Proizvođači Sastanak Potpore Otkup Premijer


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]