Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 11.08.2022. 10:30
  • Varaždinska, Varaždin

U 24 sata zabilježili šest naleta vozila na srneću divljač

Povećan je i broj naleta na domaće životinje, a u tom slučaju, u pravilu su odgovorni njihovi vlasnici, napominje policija

Foto: Martina Popić (ilustracija)
  • 258
  • 55
  • 0

Samo tijekom 24 sata, zabilježeno je šest naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana, objavila je Policijska uprava varaždinska koja bilježi porast broja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

"U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima", napominju.

Također, apeliraju da se prilagodi brzina kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, te poštuje postavljenu prometnu signalizaciju koja upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja.

Policija je pozvala i vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja njihova zadržavanja na cesti bez nadzora.

Ima li rješenja za štete od divljači i tko snosi odgovornost?

"U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni njihovi vlasnici te je za njih sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisna kazna 300 kuna", napominju. 


Tagovi

Divljač Domaće životinje Nalet vozila Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]