Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nestašica ulja
  • 19.07.2022. 18:00
  • München, Njemačka

U Njemačkoj pivo plaćaju suncokretovim uljem

Kako je njemačka pivnica osigurala dovoljne količine ulja za svoju kuhinju?

Foto: Depositphotos/ Vaicheslav
  • 1.312
  • 66
  • 0

Pivnica u Münchenu je pronašla način kako premostiti nestašicu jestivog ulja. Kupcima dozvoljavaju plaćanje piva u suncokretovom ulju i tako osiguravaju potrebne zalihe za prženje šnicli i druge hrane u svom ugostiteljskom objektu, piše Reuters

Mnoge europske zemlje se suočavaju s manjim zalihama ove robe zbog rata u Ukrajini koja zajedno s Rusijom čini oko 80 posto svjetskog izvoza. Trgovine u Njemačkoj ograničavaju količine prilikom kupovine u trgovačkim centrima.

U njemačkom trgovačkom lancu zabranili kupovinu ulja mlađima od 18 - morali ukinuti mjeru

"Do ideje smo došli jer smo ostali bez ulja u kuhinji i zato moramo biti domišljati", rekao je menadžer puba u vlasništvu pivovare Giesinger, Erik Hoffmann koji naglašava da trebaju 30 litara tjedno, a umjesto toga su na raspolaganju imali samo 15. Tada su morali potražiti neko drugo rješenje.  

Jedna litra piva košta oko 7 eura, a boca suncokretovog ulja od jedne litre košta oko 4,5 eura. To ponudu čini primamljivom za mnoge kupce koji sada jeftinije mogu nabaviti pivo, a pivnice imaju dovoljno ulja za svoj rad.


Tagovi

Pivo Suncokretovo ulje München Pivo za ulje Nestašica ulja


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]