Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 29.12.2020. 14:30
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

U Petrokemiji zbog potresa naložen detaljan pregled svih ključnih pogona

U međuvremenu će se obavljati samo neophodni radovi, izvijestili su iz tvornice. 

Foto: Petrokemija.hr
  • 191
  • 29
  • 0

Stravičan novi potres magnitude od 6,2 Richtera koji je danas pogodio Petrinju, a osjetio se diljem cijele Hrvatske pa i okolnim državama, pogodio je i Kutinu odnosno tvornicu gnojiva Petrokemija

"Ozlijeđenih radnika nema, a na temelju prvog brzo obavljenog pregleda nema uočljivih oštećenja na postrojenjima", izvijestili su. 

Sigurnosti je, kako navode, dodatno doprinijela činjenica da se tvornica nalazi u planiranom remontu te su sva ključna energetska postrojenja zaustavljena i ne rade.

"Stručnim službama dan je nalog da se napravi detaljan pregled svih ključnih pogona u Petrokemiji d.d., koji je počeo danas u 14 i završit će do sutra ujutro u 7 sati. U međuvremenu će se obavljati samo neophodni radovi", naglašavaju. 

Nikakvog utjecaja na okoliš vezanog uz potres nije bilo, a otprema i sve ostale službe rade prema planu, zaključuje se u priopćenju Petrokemije čiji planirani remont obuhvaća postrojenja Amonijak, UREA, Prerada voda, Energana, Sumporna kiselina, DEE, PEPI, KAN 1, AN/KAN 2 i NPK 1.

Najveća pojedinačna investicija bit će izrada i ugradnja novog predgrijača zraka za loženje primarnog reformera na postrojenju Amonijak, vrijedna oko 22 milijuna kuna. Ukupan trošak procijenjen je na 90 milijuna kuna pri čemu se izvode i razvojne investicije vezane uz unapređenje energetske učinkovitosti tvornice.

Iznimno jak potres koji je drugi dan zaredom pogodio i razorio ovo područje, uzeo je u Petrinji i prvu žrtvu, dvanaestogodišnju djevojčicu. Uz ovu stravičnu vijest, mediji javljaju i o brojnim ozlijeđenim osobama te gradu koji je postao - ruševina. 


Tagovi

Potres Petrokemija Postrojenje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]