Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prevrtanje traktora
  • 11.08.2020. 16:30

U prevrtanju traktora smrtno stradao 59-godišnjak

Nova je to tragedija u kojemu je prevrtanje stroja uzelo život.

Foto: Depositphotos/efired (ilustracija)
  • 973
  • 84
  • 0

Od ozljeda zadobivenih u prevrtanju traktora, smrtno je stradao 59-godišnjak. Nova je to tragedija u kojemu je prevrtanje stroja uzelo život.

Prema priopćenju Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, jučer 10. kolovoza oko 14:20 sati, 59-godišnji mještanin Pavličana kod Čazme je u Vrtlinskoj malčirao travu." U jednom trenutku, prilikom kretanja unazad, kotači traktora zahvatili su rub jedne kosine na zemljištu te je došlo do prevrtanja. Stroj je prignječio traktoristu koji je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja", navodi policija. 

U prevrtanju traktora smrtno stradao 61-godišnjak

Srećom, samo lake tjelesne ozljede zadobio je jučer i vozač traktora kojemu je kotač prešao preko nogu. Kako navodi PU koprivničko-križevačka, oko 16.45 sati, u Domajima na livadi, 75- godišnjak je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom IMT te je stavljao u pogon priključak za košnju trave koji se zaglavio te mu je prilikom penjanja na stroj, kotač zahvatio obje noge

Podsjećamo, nepropisno uključivanje u promet završilo je za vozača traktora slijetanjem u kanal, a potom i novčanom kaznom na području PU požeško-slavonske. "Oko 13.50 sati u Jakšiću, 41-godišnji vozač koji je upravljao traktorom marke Steyr, požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog je uključivanja u promet s makadamskog priključka na Vukovarsku ulicu, vozilom sletio s kolnika u putni kanal", kratak je opis događanja. 

Traktorom sletio u kanal

Do otriježnjenja je, pak, zadržan 56-godišnjak kojega je policija zaustavila tijekom kontrole prometa u Sunji. 

"U nedjelju, 9. kolovoza, oko 12 sati, u Ulici Matije Gupca, u kontroli prometa zaustavljen je neregistrirani traktor kojim je pod utjecajem alkohola od 2,39 promila upravljao 56-godišnjak. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o obaveznom osiguranju u prometu", navodi PU sisačko-moslavačka.


Tagovi

Policija Traktor Prevrtanje traktora Tragedija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]