Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 14.04.2017. 09:45

U utorak ide isplata druge rate izravnih potpora

U utorak kreće isplata 1 milijarde kuna - drugog dijela izravne potpore poljoprivrednicima!

Foto: bigstockphoto.com, budabar
  • 18.750
  • 1.379
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju od utorka, 18. travnja 2017. započinje s isplatom druge rate izravnih plaćanja u iznosu od 1 milijarde kuna poljoprivrednicima.

Podsjetimo, u studenom prošle godine poljoprivrednicima je isplaćeno 806 milijuna kuna predujma izravne potpore za 2016. godinu, a 8. veljače 2017. započela je isplata prvog dijela izravne potpore za 2016. godinu te je na račune oko 100.000 poljoprivrednih gospodarstava isplaćeno 1,4 milijarde kuna izravne potpore.

Isplaćuje se i kompletan iznos za IAKS mjere

Poljoprivrednicima će ovom isplatom, koja započinje 18. travnja, biti isplaćen ostatak iznosa za izravna plaćanja te kompletan iznos za IAKS mjere ruralnog razvoja (Mjera 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Mjera 13 - Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima) sukladno jedinstvenom zahtjevu podnesenom za 2016. godinu.

Isplata potpora za Ekološki uzgoj - Mjera 11 bit će u svibnju.

Predujam za 2017. godinu

Isto tako, krajem ove godine poljoprivrednicima će biti isplaćen i predujam za proizvodnu 2017. godinu u iznosu od 922 milijuna kuna, za koju se upravo podnose zahtjevi za potporu.

Prije svake isplate provest će se prijeboj potpora s poreznim dugom, ali samo na iznosima koji se financiraju iz proračuna RH. Poljoprivrednici koji su pored redovnih prijavili i zaštićene račune, dobit će iznos potpore do 50.000,00 kn na zaštićeni račun, a ostali iznos potpore na redovni račun.

Poljoprivrednicima je na raspolaganju i informativni izračun, po kojem mogu vidjeti koliko ih izravne potpore očekuje, a dostupan je putem AGRONET-a nakon odobrenja svake pojedine potpore.

Foto: bigstockphoto.com, budabar


Tagovi

Isplata potpora IAKS AGRONET Zaštićeni računi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.