Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska udruga poljoprivrednika
  • 27.07.2020. 13:30

Udruga poljoprivrednika predlaže otkup Megglea i prodaju radnicima i kooperantima

Odlaskom Megglea u opasnost dolazi 200 obiteljskih gospodarstava, a time i oko 300 zaposlenih na OPG-ima i oko 160 zaposlenih u tvrtki, navode iz H.U.P.-a

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 236
  • 51
  • 0

Hrvatska udruga poljoprivrednika (H.U.P.) u ponedjeljak je županu Osječko-baranjske županije Ivanu Anušiću i županijskim vijećnicima predložila otkup Meggleovih pogona i kasniju prodaju u kojoj bi prvenstvo kupnje imali radnici i kooperanti.

Odlaskom Megglea u opasnost dolazi 200 obiteljskih gospodarstava, a time i oko 300 zaposlenih na OPG-ima i oko 160 zaposlenih u tvrtki, navode iz H.U.P.-a. 

Ministrica Vučković kooperantima Megglea: otkup mlijeka nije ugrožen

Napominjući kako su iz ove tvornice iskazali interes za prodaju svojih pogona, iz H.U.P.-a pozivaju županiju da osnuje trgovačko društvo u svom vlasništvu koje bi ih kupilo, a nakon stabiliziranja proizvodnje županija bi, smatraju u udruzi, tvrtku trebala stavila u javnu prodaju i to s prvenstvom prava kupnje s nominalnom cijenom prvo radnicima i kooperantima.

"Na taj način ćete Vi župane kao i županijski vijećnici Osječko baranjske županije ispuniti svrhu svoga postojanja, a to je rad u općem interesu stanovništva Osječko- baranjske županije", ističe se u otvorenom pismu.

Poljoprivrednici upozoravaju da je koronakriza pokazala nedostatke hrvatske poljoprivrede koji su godinama gurani pod tepih.

Valentina Lolić: U jednom trenutku imaš sve, u drugom u nevjerici gledaš vijesti

Danas smo nedostatni u svemu i u slučaju zatvaranja granica, naša država bi u roku mjesec dana bila gladna, poručuju.

Stoga pozivaju župana i vijećnike da u cilju spasa 200 OPG-ova i 160 radnih preuzmu odgovornost u rješavanju problema.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Hrvatska udruga poljoprivrednika HUP Meggle Otkup

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]