Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavna svinja
  • 18.06.2021. 14:30

Uginula "Snažna svinja": Prije 13 godina preživjela je potres i 36 dana pod ruševinama

U potresu koji je pogodio Kinu 2008. godine preživjela je zatrpana pod ruševinama. Postala je simbol volje za preživljavanjem i turistička atrakcija, a mnogi se sada opraštaju od ove, kako su je zvali, "Snažne svinje".

Foto: Facebook/ShanghaiEye
  • 753
  • 115
  • 0

Svinja koja se proslavila u Kini nakon što je preživjela čak 36 dana pod ruševinama nakon snažnog potresa 2008., uginula je u 14. godini života, piše france24.com. Bila je stara oko 100 ljudskih godina.

"Zhu Jianqiang" ili "Snažna svinja" postala je poznata nakon što je otkrivena živa u jugozapadnoj provinciji Sìchuān poslije potresa magnitude 7,9 po Richteru koji se dogodio 12. svibnja 2008. Tada je postala pravi simbol volje za preživljavanjem.

U toj tragičnoj katastrofi smrtno je stradalo ili nestalo gotovo 90.000 ljudi, a svjedoci koji su pronašli ovu životinju ispričali su kako je tijekom boravka pod ruševinama izgubila puno kilograma i više sličila na kozu.

Sljedećih 13 godina živjela je u lokalnom muzeju koji ju je kupio za 450 dolara. Ondje su se dobro brinuli o njoj, a postala je i prava turistička atrakcija.

Uginula je od starosti i iscrpljenosti u srijedu navečer, objavio je muzej na kineskoj platformi Weibo. Korisnici te društvene mreže opraštaju se od najpoznatije svinje u povijesti. "Bila je to snažna životinja, ne samo zato što je preživjela potres nego zato što je živjela još 13 godina", jedan je od komentara.


Tagovi

Kina Slavna svinja Potres Zhu Jianqiang


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]