Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krijumčarenje stoke
  • 24.06.2021. 17:00

Uhvaćeni krijumčari: Prevozili stoku čamcem preko Drine iz Srbije u BiH

Dve su osobe već uhvaćene, a još dve osumnjičene. Stoka, čamac i motorno vozilo su oduzeti.

Foto: Depositphotos/Corepics (ilustracija)
  • 452
  • 48
  • 0

Mediji susedne Bosne i Hercegovine preneli su vest o najnovijem slučaju šverca stoke. Pripadnici PGP u Zvorniku (BiH, nap.ur.) juče su u saradnji sa kolegama iz Granične policije Republike Srbije, stanica GP Mali Zvornik, sprečili krijumčarenje većeg broja grla stoke na području Zvornika. Kako piše Avaz, osumnjičeni su životinje prevozili čamcem preko reke Drine, iz Srbije u BIH. 

U saopštenju Granične policije BiH navodi se da je oduzeta stoka, čamac, kao i motorno vozilo. Prema odluci njihovog Suda, dve su osobe uhvaćene zbog izvršenja kaznenog dela krijumčarenja, kao i kaznenog dela udruživanja zbog obavljanja krijumčarenja te su pronađene još dve osobe koje će zajedno sa ostalima biti ispitane u svojstvu osumnjičenih za spomenuta kaznena dela.

Krijumčarenje duvana u Mačvi unosnije od narkotika - rekordne zaplene policije

Prema osumnjičenom maloletniku preduzeće se odgovarajuće mere, nakon čega će Tužilaštvu BiH biti podnet izveštaj o počinjenom delu.

Kako je pre krajem maja pisala Radio Slobodna Evropa, u okviru operacije kodnog naziva "Ruta", MUP Republike Srpske radio je na otkrivanju grupe od šest osumnjičenih osoba, koje su se teretile da su u periodu od više meseci krijumčarili veći broj stoke, koristeći čamce i plovila na skrovitim mestima preko reke Drine, tako izbegavajući mere carinske i veterinarske kontrole prilikom uvoženja stoke.


Tagovi

Krijumčarenje stoke Kazneno delo Transport stoke Zaraze Bolesti Granična policija


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.