Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa u Srbiji
  • 23.11.2022. 14:00

Ukraden traktor sa salaša - ponuđena nagrada

Zašto nije rođena sumnja odmah - jer je sve bilo savršeno otvoreno i zatvoreno, dakle neko je imao vremena i hrabrosti da to odradi kao da je na svojoj zemlji, kaže Bojana Jovanović za Agroklub.

Foto: Bojana Jovanović
  • 173
  • 11
  • 0

Sa domaćinstva porodice Jovanović na putu između Odžaka i Ratkova u Srbiji ukraden je traktor marke IMT 533. Slučaj je prijavljen policiji, a uviđaj obavljen. Iako je krađa poljoprivredne mehanizacije postala učestala, ovaj slučaj je naročito zanimljiv, jer nije bilo tragova obijanja. 

"Traktor, ili bolje reći sredstvo za rad, smo posljednji put vidjeli u subotu (12.11.) - stoprocentno, ali je mama pretpostavljala da je brat nekome isti pozajmio pa nije brinula dok se nije ispostavilo da je neko sam došao da se posluži, i to trajno. Zašto nije rođena sumnja odmah - jer je sve bilo savršeno otvoreno i zatvoreno, dakle neko je imao vremena i hrabrosti da to odradi kao da je na svojoj zemlji", zaključila je Bojana Jovanović u razgovoru za Agroklub.

Nisu usamljen slučaj

Traktor je u vlasništvu njenog brata, a srećom saobraćajna dozvola nestalog traktora je ostala kod njih.

"Ali, na nesreću traktor se registruje trajno i onaj ko ga je uzeo je toga svjestan. Što se tiče policije, još uvijek smo na 'čekanju', da tako kažem, a da ne govorim o stresu koji smo doživjeli."

O ovom nemilom događaju obavijestila je na svom Facebook profilu gdje se u objavi mogu vidjeti i slike nestale mehanizacije.

"Mnogi ljudi su mi se javljali sa sličnim pričama, i to nisu samo vozila u pitanju. Nekima su krali kukuruz, pšenicu sa njiva", prepričava Jovanovićeva.

Najbliža "priča" je ipak bila u njihovom komšiluku, jer je još neko ostao bez svoje pokretne imovine, a vjeruje se da je isti počinilac.

"Sumnja uvijek postoji, i tih dana nije jedino naš traktor nestao već i prikolica sa salaša na putu između Odžaka i Lalića. Njima je također ukraden traktor i kultivator, ako se ne varam, prošle godine. Na Lalićki put je moguće izaći ljetnim putem. Vjerovatnoća da je to ista grupa uradila je ogromna!"

Novac za onoga ko traktor nađe

Porodica Jovanović je istakla da poštenom nalazaču nudi i novčanu nagradu.

"Trenutno smo u mogućnosti da ponudimo 500 eura za osobu koja traktor nađe i odvede nas do istog", kaže naša sagovornica.

Oštećena porodica bavi se poljoprivrednom proizvodnjom za svoje potrebe, odnosno kao "izvor hrane", ali ove godine nisu obrađivali svoja polja.

"Postoje izvjesni planovi za naredan period, te nam je sredstvo za rad neophodno. Mada kada živite na selu to je gotovo svakodnevna potreba čak i ako ne obrađujete zemlju."


Tagovi

Ukraden traktor Bojana Jovanović Nagrada za nađeno Traktor IMT 533


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

55


Glasova: 24

Da 43,6%

Glasova: 22

Ne 40,0%

Glasova: 9

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]