Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja farmera
  • 10.03.2022. 14:00

Ukrajinski agrarni forum se pridružio udruženju Copa Cogeca

Kao vid podrške Copa Cogeca je prihvatila zahtjev ukrajinskih poljoprivrednika za učlanjenje

Foto: Depositphoto/budabar
  • 44
  • 31
  • 0

Ukrajinski nacionalni agrarni forum (UNAF) pridružuje se krovnom evropskom udruženju poljoprivrednika Copa i Cogeca. Odluka je to koju su jednoglasno i u rekordnom roku donijeli njezini članovi na online sastanku.

To je, ističu u priopćenju, simbolična i emotivna odluka, s obzirom na situaciju.

"Cijeloj poljoprivrednoj zajednici u Ukrajini koju danas predstavljate šaljem najiskreniju poruku solidarnosti Evropskog poljoprivrednog zadružnog pokreta", poručio je predsjednik Cogece Ramon Armengol i istakao da osjećaju sve probleme koje su zadesile ukrajinske poljoprivrednike te obećao da će im pomoći na bilo koji način.

Mariia Dudikh, direktorica UNAF-a je rekla će da bez obzira na situaciju s kojom se suočavaju njeni sunarodnici i ukrajinski farmeri ova će organizacija biti posvećena radu Copa Cogeca.

Ukazala na njihovu zabrinutost za sigurnost hrane u Ukrajini i širom svijeta, što je posljedica ovog sukoba i nemogućnosti poljoprivrednika da nastave da se bave svojim poslom kao što su navikli.

Istakla je mnoge poteškoće s kojima se trenutno suočavaju, posebno nedostatak goriva, sjemena i drugih inputa neophodnih za nastavak njihovih proizvođačkih aktivnosti.

Osim zvanične dobrodošlice evropskoj farmerskoj porodici, sastanak je imao i važnu misiju, da se shvati obim izazova s kojima se suočavaju te kako im se može pružiti pomoć.


Tagovi

Copa Cogeca Ukrajina Članstvo Ukrajinski poljoprivrednici Ramon Armengol Mariia Dudikh


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

60


Glasova: 27

Da 45,0%

Glasova: 23

Ne 38,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete