Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa ovaca
  • 01.03.2019. 15:20
  • Bjelovarsko-bilogorska, Babinac

Ukrali deset bređih ovaca

Ukradene ovce vrijedne su 10.000 kuna.

Foto: Depositphoto/baronb
  • 429
  • 20
  • 0

Da krađe mehanizacije, sadnica, prehrambenih proizvoda i domaćih životinja nisu rijetkost, dokazuje i posljednja vijest s područja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. "U razdoblju od 23. do 27. veljače, nepoznati počinitelj je iz šatora koji služi za smještaj ovaca na imanju 69-godišnje mještanke Babinca ukrao deset skotnih ovaca starosti tri do šest godina i vrijednih oko 10.000 kuna", priopćila je policija. 

Krađa se, kako doznaje vecernji, dogodila na imanju koje vode roditelji poznatog bjelovarskog poduzetnika Daria Kudumije, a čije se seosko imanje prostire na 30 hektara i izuzetno je popularna lokacija. 

Podsjećamo, nedavno je Policijska uprava brodsko-posavska dovršila kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 18-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Policija ih sumnjiči, kako je javljeno, da su u vremenskom periodu od 15. siječnja do 19. siječnja ove godine, na području općine Klakar iz privatne garaže (vlasništvo 63-godišnjakinje) otuđili traktor čime su vlasnicu oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici su pronađeni traktor vratili oštećenoj. 

Prisjetili smo se što se sve kralo s naših polja, vrtova, iz štala, svinjaca, pušnica. Popis je uistinu predug

Možda i najpoznatija krađa odnosno o kojoj se zbog video uradka pričalo mjesecima je krađa sadnica iz voćnjaka mladog voćara Tvrtka Gačića iz Strizivojne kod Đakova. "U Hrvatskoj ništa novo, što bi bilo novo! Samo se javljam loli koja me noćas posjetila pa odradila samoposlugu. Čisto da znaš, jer mi voćke nisu označene, izvadio si od krušaka pastorčice, to ti je kasno jesensko zimska kruška. Izvadio si jabuke bobovac, to ti je isto zimska jabuka. Izvadio si pet kardinala, to ti je kasno jesenska jabuka, deveti na deseti mjesec", nabrajao je Tvrtko, nositelj OPG Tvrtko. 

Na žalost, teško da će ovo biti posljednja krađa. Ipak, nadamo se da će počinitelji biti uhvaćeni, a ovce vraćene. 


Tagovi

Ovce Krađa Babinac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]