Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 23.01.2019. 13:30
  • Brodsko-posavska, Slavonski Brod

Ukrali traktor, ali se nisu dugo vozali

"Zaigrani" dvojac je dolijao policiji, no mnogi vlasnici nisu bile te sreće da im se pronađe otuđena (skupa) mehanizacija.

Foto: Bigstockphoto/iPixel Studio
  • 1.404
  • 101
  • 0

Ukrali su traktor, ali se nisu dugo vozali, priopćila je jučer Policijska uprava brodsko-posavska. Kako navode, Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 18-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, policija ih sumnjiči, da su u vremenskom periodu od 15. siječnja do 19. siječnja ove godine, na području općine Klakar iz privatne garaže (vlasništvo 63-godišnjakinje) otuđili traktor čime su vlasnicu oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provedenim kriminalistički istraživanjem utvrđeno je da su 26-godišnjak i 18-godišnjak počinili opisano kazneno djelo. Policijski službenici su pronađeni traktor vratili oštećenoj, a protiv počinitelja kaznenog djela podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Putem interneta dogovorio kupnju kombajna - ostao bez novca i bez kombajna

Navedena krađa traktora, nažalost, nije jedina. Kako prenosi index, u danima prije Božića prošle godine istarski policajci otkrili su 24-godišnjaka koji je s poljoprivrednog zemljišta u Valturi ukrao traktor Massey Ferguson vrijedan nekoliko tisuća kuna. 

Krađa je zabilježena i u rujnu Bedeniku gdje su iz štaglja ukrali 100 tisuća kuna vrijedan traktor Fendt, s gradskog groblja u Oroslavju u srpnju su ukradeni traktor i priključni stroj zajedno vrijedni oko 300.000 kuna, a početkom svibnja u Donjem Stupniku kod Zagreba netko je ukrao traktor marke Ecotrac 40 i oštetio tvrtku iz Zagreba za 120.000 kuna. 

Niz krađa se nastavlja, ali i prijevara. Podsjećamo, nedavno smo pisali o prijevari na internetu. Naime, 46-godišnjak  još je u studenom dogovorio kupnju rabljenog kombajna. Uplatio je nekoliko desetaka tisuća kuna i ostao bez novaca i kombajna

Prisjetili smo se što se sve kralo s naših polja, vrtova, iz štala, svinjaca, pušnica. Popis je uistinu predug

Osim mehanizacije, na meti kradljivaca su i prehrambeni proizvodi, voćke, urodi s polja pa i stoka. Krade se doslovno sve pa jeste li nedavno provjerili svoje štagljeve, pušnice, štale? 


Tagovi

Krađa Traktor Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]