Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prevara
  • 27.01.2023. 14:00

Uplatio više od 25.000 kuna za umjetno gnojivo - iz trgovine više ni glasa?

Mladi poljoprivrednik slučaj je prijavio i policiji, no sjetva se bliži, a plaćenog gnojiva nema.

Foto: Depositphotos/vipavlenkoff (ilustracija)
  • 2.631
  • 280
  • 0

Točno 25.223 kune plus naknadu od 75 kuna u Fini, uplatio je za umjetno gnojivo mladi poljoprivrednik (podaci poznati redakciji ) s područja županije virovitičko-podravske, trgovini iz Kutine. Učinio je to još 7. prosinca prošle godine, a dogovoreni rok isporuke bio je sedam dana. 

Posljednja poruka bila je da ju može očekivati 23. prosinca, mladić mu je čestitao i Božić, a potom muk. Osoba, prodavatelj više se nije javljala. 

"Mislio sam firma je, sve je legalno, a zavlačio me", šokirano nam priča poljoprivrednik čija sudbina nije nimalo laka. Premlad je ostao bez oca te se brine za svoje tri mlađe sestre. Upravo i žive od poljoprivrede, sjetva se bliži, a umjetnog gnojiva kao i novaca nema. 

Slučaj je prijavio i policiji, istraga je u tijeku, a savjet je zatražio i od odvjetnice koja mu je, kaže, otvoreno rekla da tvrtka kojoj je uplatio novac ima temeljni kapital od 10 kuna. Ako bi se i tužilo, teško da bi se ikada naplatio. 

Prodavatelja, uredno prijavljeni j.d.o.o., a kojem je uplaćen nemali iznos, pokušali smo telefonski i mi dobiti, međutim uzalud. Poslali smo upit i na mail adresu tog jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge koje je, kako se da iščitati, osnovano 28. studenog 2022. godine. Zasad bez odgovora. 

Na ružnu situaciju je reagirala stranica Plodovi zemlje koja je objavila i preslike razgovora te plaćeni račun na ime trgovine, a ako netko može i želi pomoći mladom poljoprivredniku, možete se javiti i nama te ćemo vas spojiti s oštećenim. 

‼️ POŠTOVANI ‼️ ŽALOSTI ME ČINJENICA DA NAKON SVIH PROBLEMA, JEDNA MLADA, POŠTENA I NADASVE VRIJEDNA OBITELJ, KOJA JE...

Objavljuje Plodovi zemljeSrijeda, 11. siječnja 2023.

Tagovi

Prevara Umjetno gnojivo Uplata Policija Mladi poljoprivrednik Trgovina j.d.o.o


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]