Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ursus traktori
  • 18.01.2022. 07:30

Ursus će opet proizvoditi traktore za Tanzaniju, a otvara i tvornicu u Albaniji?

Ursus je već proizvodio traktore za tu afričku državu, a uskoro bi moglo doći do ponovnog aktiviranja ugovora kao i pokretanja tvornice u Albaniji.

Foto: Facebook/Traktory URSUS
  • 1.560
  • 225
  • 1

Poljski Ursus bi nakon sanacije mogao obnoviti ugovor s Tanzanijom. Naime, uprava ove tvrtke sastala se ovoga mjeseca s članovima parlamenta te afričke države, a što su objavili na svom Twitteru. 

Prema ovoj objavi, moguće je ponovo aktiviranje "tanzanijskog" ugovora, a nakon što je on prvi puta bio potpisan 2016. godine. Ta bi zemlja željela obnoviti nekadašnji ugovor. 

Iz poljskog Ursusa su pojasnili trenutnu situaciju u kojoj se nalaze. Naime, u slučaju sanacije tvrtke, oni su spremni za daljnje razgovore. Predstoji im ispunjavanje ugovora vrijednog 20 milijuna dolara za nabavu traktora i poljoprivrednih strojeva. 

Treba napomenuti kako je ovaj poljski brend u prosincu objavio i kako je sklopio pismo namjere s Trgovinsko-industrijskom komorom Tirane, a u vezi pokretanja tvornice za proizvodnju traktora i poljoprirednih strojeva u Albaniji. 

Inače, tvornica Ursus osnovana je davne 1983. godine. Ima vrlo turbulentnu povijest, a u 90-im godinama prošlog stoljeća došlo je do opadanja proizvodnje traktora. Tako je 1995. iz te tvornice izašalo njih samo 16.000. Uslijedile su nesigurne godine no brend kao takav nikada nije ugašen. 


Tagovi

Ursus Proizvodnja traktora Poljski traktor


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.