Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt
  • 11.08.2020. 12:00
  • Osječko-baranjska, Našice

Uskoro ciklus radionica za nezaposlene u Našicama

U sklopu projekta D.O.N.A.U. uskoro slijede ciklusi radionica za nezaposlene u Našicama, ali i s učenicima Srednje poljoprivredne škole u Dalju, nakon čega slijedi završna konferencija projekta

Foto: Vedran Stapić
  • 378
  • 476
  • 0

Projekt D.O.N.A.U. podrška je realizaciji Strategije razvoja ljudskih potencijala Osječko-baranjske županije kroz rad s dugotrajno nezaposlenim osobama i učenicima srednjih škola. O sumiranju njegovih rezultata saznali smo više od prvog čovjeka provedbe i osječkog Centra za poduzetništvo, Milana Peterke. "Očekuje nas još jedan ciklus radionica za nezaposlene u Našicama, kao i s učenicima u Dalju, a potom i završna konferencija kao dodatna prilika za umrežavanje i sinergiju ideja," kaže voditelj Centra i dodaje kako su u projekt uključeni i učenici srednjih škola poljoprivrednog smjera u Osijeku, Dalju i Našicama. Sve s ciljem poticanja polaznika na promišljanje o mogućnostima pokretanja vlastitog posla nakon skorog završetka obrazovanja.

Brojne su aktivnosti dijelom ovog projekta - od motiviranja, edukacije i praćenja početnika u pokretanju poslovanja putem Info točaka sve do prilagođenih usluga osnaživanja i osposobljavanja ranjivih skupina s ciljem zapošljavanja.

"Posebno se zahvaljujemo ravnateljima i profesorima koji su nam otvorili vrata škola i povezali nas sa zainteresiranim učenicima Srednje škole Dalj, Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice i Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek. Veliko hvala i učenicima koji su se aktivno uključili u edukacije, postavljali pitanja i motivirali nas da budemo još bolji", dodaje naš sugovornik.

63 nezaposlenih i 89 učenika na edukacijama

Do sada su već održana dva ciklusa edukacija za nezaposlene u Osijeku na kojima je sudjelovalo 33 polaznika, dva u Dalju gdje je sudjelovalo njih 21 te jedan u Našicama u kojem je sudjelovalo 9 sudionika ciljne skupine. Nezaposleni su sudjelovali na motivacijskoj radionici, te setovima radionica o poduzetništvu, operativnom funkcioniranju OPG i ekološkoj poljoprivredi.

"U edukacije namijenjene učenicima srednjih škola do sada se uključilo 89 učenika. Odradili smo po dva ciklusa edukacija o poduzetništvu u Osijeku s učenicima Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek i u Našicama s učenicima Srednje škole Isidora Kršnjavog, te jedan ciklus u Dalju s učenicima Srednje škole Dalj", navodi Peterka i dodaje kako je za jesen planirano održavanje posljednjeg ciklusa edukacija o poduzetništvu za učenike srednje škole u Dalju.

Posjete primjerima dobre prakse

Tijekom lipnja i srpnja za sudionike projekta organizirane su i studijske posjete primjerima dobre prakse - Seljačkom domaćinstvu „Petrijevčanin“ u Aljmašu, OPGu Zlatica Blagojević- Stari dud u Erdutu, OPGu Ljudevit Kolar i Radionicu keramike Asztalos u Suzi te OPGu Nada Piljić - Ivica i Marica u Karancu.

U vinskom podrumu Kolar
U vinskom podrumu Kolar, Suza

Ovi uspješni poduzetnici u ruralnom području dobro pokazuju kako se primarna poljoprivredna proizvodnja može nadograditi dopunskim djelatnostima, ali i kako surađivati s drugim okolnim OPG-ovima. Dionici su mogli vidjeti kako kreirati značajno više dodane vrijednosti, ali i kako biti efikasniji te profitabilniji u odnosu na tradicionalnu masovnu poljoprivredu koja nije usmjerena na potrebe tržišta.

Ivica i Marica
Ivica i Marica, Karanac

Projekt D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha

Centar za poduzetništvo kao nositelj, te Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o.,  Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice i Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek kao partneri, od 26.03.2019. godine provede projekt  D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha - UP.01.3.1.01.0059, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

 

Projektom su u obuhvaćene brojne aktivnosti:

 

  • Motivacijske radionice
  • Prilagođeni programi osposobljavanja korisnika
  • Info točke za (samo)zapošljavanje
  • Predstavljanje primjera najbolje prakse
  • Završna konferencija projekta

Vizual projekta


Tagovi

DONAU Projekt Milan Peterka Našice Dalj Nezaposleni


Autorica

Marija Ribić

Više [+]

Ekonomistica specijalizirana za promotivne aktivnosti. Dio je prodajnog/postprodajnog tima Agrokluba


Partner

Centar za poduzetništvo Osijek

J.J.Strossmayera 341, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 283 820, e-mail: info@czposijek.hr web: http://www.czposijek.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]