Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ustrijeljeni konji
  • 08.05.2019. 12:00
  • Sisačko-moslavačka, Mlaka

Ustrijelio dva konja pasmine hrvatski posavac

Iako možda ne bi trebala, uvijek nas iznenadi koliko daleko ljudska zloba može ići.

Foto: Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac/sshp.hr (ilustracija)
  • 1.088
  • 182
  • 0

Dva konja pasmine hrvatski posavac, starih oko četiri godine, nepoznata je osoba usmrtila hicima iz vatrenog oružja! Neshvatljiv i užasan potez nepoznatog počinitelja dogodio se u mjestu Mlaka, općina Jasenovac na području Policijske uprave sisačko-moslavačke.

"Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je 21./22. travnja ove godine na livadi u mjestu Mlaka, općina Jasenovac, hicima iz vatrenog oružja usmrtio dva konja pasmine hrvatski posavac, starih oko četiri godine. Obavljenom obdukcijom na Hrvatskom veterinarskom institutu Zagreb je utvrđeno da su konji najvjerojatnije uginuli od posljedica iskrvarenja i šoka uslijed ustrijela vatrenim oružjem.

Vlasnik konja štetu procjenjuje na oko 35.000 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava zbog ubijanja ili mučenja životinja", priopćila je policija.

Iako možda ne bi trebala, uvijek nas iznenadi koliko daleko ljudska zloba može ići jer da je bilo sličnih slučajeva i prije - je. Prije svega, "obračunavali" bi se s tuđim psima - obično metkom. Prije gotovo tri godine, susjed je susjedu u susjednoj BiH doduše, ustrijelio dvije junice. Nesretni ih je vlasnik pronašao mrtve na njivi.


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Konji Oružje Policija Hrvatski posavac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]