Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guss Automation
  • 08.09.2021. 07:30

Uz autonomnu prskalicu osmislili i prsluk s odašiljačem za sigurniji rad

Osim što je izumila autonomni stroj za prskanje voćaka tvrtka Guss Automation predstavila je i prvi prsluk s odašiljačem kako bi zaštitila radnike.

Foto: YouTube/PrintScreen
  • 127
  • 23
  • 0

Prije nekoliko su godina osnivač tvrtke za poljoprivrednu tehnologiju Gusss Automation LLC, Dave Crinklaw i njegov tim predstavili autonomnu prskalicu. Riječ je o vozilu dizajniranom za primjenu pesticida u voćnjacima svih uzgojnih oblika i veličina, a kojemu nije potreban vozač. 

Prije nego što krene s radom potrebno je izraditi kartu i rute njegovog kretanja. Ima pogon na sva četiri kotača i radijus okretanja od oko 5 metara. Unaprijed se postavljaju parametri prskanja, a njegov rad nadzire operater pomoću prijenosnog računala.

Pogodan je za rad u nasadima badema, oraha, pistacija, citrusa, ali i kod drugih vrsta voća, piše Growing Produce.

Prsluk s odašiljačem za sigurnost radnika

U njega je ugrađen laser koji će zaustaviti stroj kada registrira osobu ili objekt na 1,20 metara blizine. Također, ako vozilo osjeti udarac automatski će se ugasiti. Međutim, kada je u pitanju sigurnost ljudi, proizvođač je otišao i korak dalje. 

Nedavno su proizveli i poseban prsluk opremljen bežičnim odašiljačem koji automatski pauzira stroj kada u blizini prepozna čovjeka koji ga nosi. Kako navodi Future Farming, prskalica neće nastaviti s radom sve dok se osoba ne udalji od vozila. 

Baterije koje se nalaze u odašiljaču zaštitnog prsluka su visoke vodljivosti i imaju procijenjeni životni vijek od 1,5 godina. Nije im potrebno svakodnevno punjenje, što korisnicama olakšava upotrebu.

"Razvoj sustava za sigurnost naša je dužnost u sektoru autonomne poljoprivredne opreme", kazao je Gary Thompson, glavni direktor spomenute tvrtke dodavši da je to bio sljedeći logičan korak u potrazi za maksimiziranjem razine sigurnosti oko strojeva.

U travnju ove godine već je prodan prvim kupcima, a isporučena je 100. autonomna prskalica. 

Pogledajte kako radi njihova prskalica:


Tagovi

Guss Automation Autonomna prskalica Prsluk Sigurnost Pesticidi Sigurnost u radu


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]