Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 14.07.2022. 08:15
  • Šibensko-kninska, Zaton, Raslina

Užas kod Šibenika: Opožareno oko 3.000 hektara, velike štete na kućama i maslinicima

Čak 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca te brojni građani borili su se cijelu noć s vatrenom stihijom kod Zatona i Rasline. I dalje su na požarištu.

Foto: HVZ
  • 417
  • 232
  • 0

Noćas oko 2 sata, više od 300 vatrogasaca koji su se borili s vatrenom stihijom kod Zatona i Rasline u šibenskom zaleđu, uspjeli su požar staviti jednim dijelom pod kontrolu. 

Jutros, kako javlja Hrvatska vatrogasna zajednica, nema nekontroliranog širenja vatre i velikih fronti, požar je okružen sa svih strana.

"Od 6 sati su uključena i dva Canadaira. Noćas je bilo angažirano 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca te brojni građani. Iz unutrašnjosti je došlo 118 vatrogasaca sa 40 vatrogasaca“, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako su izvanredne dislokacije angažirane iz Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke županije i Zadarske županije, a u dolasku je i Koprivničko-križevačka županija. 

Stravičan požar ne jenjava, iz Zatona i Rasline mještane evakuiraju brodicama

"Noćas nije bilo naredbe o evakuaciji, stanovnici su branili svoje kuće i hvala im svima. Nastale su velike materijalne štete na kućama i maslinicima, ali srećom bez ozlijeđenih. Procjena je da je opožareno oko 3.000 ha, dodao je Tucaković.

Srećom, nema ozlijeđenih 

Vatrogasci s ostalim snagama do daljnjeg ostaju na požarištu.

Kako je HVZ javila tijekom popodnevnih sati, prema trenutnoj procjeni opožareno je oko 3.300 hektara trave, niskog raslinja, makije, crnogorice, bjelogorice te poljoprivrednih površina. Požar kod Zatona i dalje je aktivan, a na terenu je oko 350 vatrogasaca sa 110 vozila.


Fotoprilog


Tagovi

Požar Zaton Raslina Ogromne štete


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]