Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 17.10.2019. 09:55
  • Osječko-baranjska, Bilje

Vatra progutala eko imanje Orlov put

Eko imanje Orlov put izgorjelo je u požaru koji je izbio jučer popodne.

Foto: JPVP Osijek
  • 1.567
  • 170
  • 1

Požar koji je izbio jučer poslijepodne u potpunosti je uništio Ekološko gospodarstvo Orlov put u Bilju. 

Kako je izvijestila Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka, operativno dežurstvo u 15.57 sati primilo je dojavu da gori gospodarski objekt te su na intervenciju upućena 2 vatrogasna vozila i 7 vatrogasaca.

"Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da gori krovna drvena konstrukcija prekrivena trskom na gospodarskom objektu površine 15x20m. S dva mlaza za brzo gašenje pristupili smo lokalizaciji nastalog požara, a DVD Bilje s jednim mlazom štite pomoćne prostorije. Zbog velike površine požara i nemogućnosti da ga uspješno stavimo pod kontrolu pozivamo još dva DVD-a u ispomoć. Dolaskom DVD-a Donji i Gornji grad stavljamo požar pod kontrolu, nakon lokalizacije i gašenja nastalog požara na požarištu ostaje DVD Bilje i DVD Donji grad na dežurstvu", naveli su vatrogasci. 

Podsjećamo, Orlov put nalazi se samo nekoliko kilometara od središta Osijeka, na rubnim dijelovima Kopačkog rita i u blizini mjesta Kopačevo te je bio pravi mali raj s kojega dolazi mnoštvo zdravih i ekoloških prehrambenih proizvoda. 

OPG Orlov put - pioniri ekološkog stočarenja!

Eko imanje Orlov put vlasnika Gorana Gusaka, koji ga je podigao zajedno sa suprugom Irenom i djecom, zapravo je i sinonim eko gospodarenja i omiljena destinacija ljubitelja prirode, ali i dječjih ekskurzija.  

Prema onome što se doznaje, ozlijeđenih osoba srećom nema iako je cijela obitelj u trenutku izbijanja požara bila kod kuće pa i uz pomoć susjeda pokušavala zaustaviti požar. Uspjeli su spriječiti da se vatra proširi na susjedne objekte i spasili su svoje brojne domaće životinje, svinje, krave i ovce. Točan uzrok požara znat će se nakon policijskog očevida. 

Koliki je požar zahvatio Orlov put, možete vidjeti i u videu JPVP Osijek: 


Tagovi

Orlov put Eko imanje Požar Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]