Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 02.08.2022. 13:30
  • Brodsko-posavska, Gorice

Vatra progutala stotinu stabala oraha i više desetaka lješnjaka, stradao i vinograd

Palio suhu travu i pokošeno sijeno na svojoj poljoprivrednoj površini. Ubrzo se proširila na nasade četiriju vlasnika...

Foto: Facebook/DVD Dragalić
  • 735
  • 147
  • 0

Ne palite vatru na otvorenom prostoru! Poštujte mjere opreza, kako bi zaštitili sebe i svoju okolinu, apelirala je brodsko-posavska policija nakon požara koji je izbio u blizini Gorica, naselja u Općini Dragalić. 

Naime, 30. srpnja, iza 13 sati, 50-godišnjak je na svojoj poljoprivrednoj površini zapalio suhu travu i pokošeno sijeno, te se vatra proširila na poljoprivredne površine četiri vlasnika, kojom prilikom je izgorjelo oko stotinu stabala oraha, te više desetaka stabala lješnjaka.

U požaru, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga u 14.30 sati pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragalić. Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. 

Uz ovaj požar, dan poslije, 31. srpnja, oko 14 sati, u Tomici je došlo do požara suhe trave i raslinja, pri čemu se vatra proširila na poljoprivredne površine nekoliko vlasnika. Pritom je šteta pričinjena na vinogradu jednog vlasnika, dok kod ostalih nije bilo materijalne štete. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici DVD-a Podcrkavlje.

"Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem, plamenom ili gorivom tvari na suhu travu i nisko raslinje. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja", stoji u izvješću. 

Uz poziv na dodatni oprez, poštovanje preporuka i suzdržavanje od paljenja vatre na otvorenom prostoru, apelirali su na građane i da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini, na osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s paljenjem, te da svoja saznanja o tome dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

30.7.2022. Gorice Dragalić 110/4 Dragalić 116/2

Objavljuje Dvd DragalićSubota, 30. srpnja 2022.

Tagovi

Požar Palio vatru Izgorjela stabla Izgorjeli orasi Izgorjeli lješnjaci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]