Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgorio traktor
  • 12.03.2020. 11:05
  • Osječko-baranjska, Antunovac

Vatra 'progutala' traktor, šteta 200.000 kuna

Bez traktora i sa štetom od oko 200.000 kuna ostao je vlasnik kojemu je u požaru uništen vrijedan stroj.

Foto: JPVP Osijek
  • 10.966
  • 755
  • 0

Bez traktora i sa štetom od oko 200.000 kuna ostao je vlasnik kojemu je požar 'progutao' vrijedan stroj. Do požara je, kako navodi Policijska uprava osječko-baranjska, došlo jučer, 11. ožujka, oko 10,30 sati u blizini industrijske zone Antunovac, a uzrokovao ga je kratak spoj na električnim instalacijama.

Požar se proširio na gorive dijelove traktora, uslijed čega su izgorjeli svi dijelovi u prostoru motora i u unutrašnjosti traktora. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Policija je, ujedno, nadležnom državnom odvjetništvu podnijela izvješće.

O zapaljenju traktora izvijestila je i Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka. Na intervenciju je upućeno 1 vatrogasno vozilo i 6 vatrogasaca, a dolaskom na mjesto intervencije zatekli su ga u potpunosti zahvaćenog požarom.

"Pristupamo gašenju požara sa 2 viskotlačna vitla koristeći prodornu vodu. Nakon gašenja požara uočavamo istjecanje hidrauličkog ulja iz mjenjača traktora i putem OKC JPVP Grada Osijeka obavještavamo inspektora zaštite okoliša o onečišćenju tla", navodi JPVP Osijek. 

Ostao bez dva traktora, jedan u požaru potpuno izgorio, drugi oštećen

Podsjećamo, prošle je godine u kolovozu vlasniku iz Donjih Andrijevaca u Brodsko-posavskoj županiji, jedan traktor u potpunosti izgorio, a drugi oštećen u požaru. Prema tadašnjem priopćenju  policije, do požara na traktoru u vlasništvu 42-godišnjak) koji je izgorio te je uslijed požara došlo i do oštećenja drugog stroja koji je bio parkiran neposredno uz izgorjeli, došlo je zbog kvara na električnim instalacijama u predjelu kontrolne table. 


Tagovi

Požar Traktor Kvar na instalacijama Policija Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)