Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari u Dalmaciji
  • 18.07.2017. 09:00

Vatrena stihija progutala kuće, maslinike, voćnjake

Prema prvim podacima vatra je progutala 4.500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog raslinja i maslinika u požarima koji haraju od Omiša do Splita.

Foto: Facebook/
  • 1.561
  • 103
  • 0

Čak 4.500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog raslinja i maslinika progutano je u požarima koji već 30 sati haraju od Omiša do Splita. Grubi su to podaci Županijskog vatrogasno-operativnog centra Split koji su samo jučer zaprimili više od 5.000 poziva građana.

Situacija, srećom, više nije alarmantna kakva je bila jučer i tijekom noći. Međutim, još uvijek gori u Srinjinama i Žrnovnici. Prema dostupnim podacima najgore je bilo tijekom noći Podstrani i Strožancu gdje je izgorjelo nekoliko kuća. Vrijeme je danas napokon dopustilo let kanaderima koji su oko 7 sati ujutro poletjeli iz Zemunika.

Vatrena stihija gutala je pred sobom kuće, gospodarske objekte, voćnjake, vinograde i maslinike, ali zasad, srećom, nema smrtno stradalih osoba. Vatrogasci kojima u pomoć dolaze i kolege iz unutrašnjosti zemlje, i dalje se bore s požarima. Kolika će u konačnici biti šteta teško je govoriti no Splićani već sad ne dvoje da će biti najveća u povijesti grada.

Vatrogasci su dali i još uvijek daju svoj maksimum.

Foto: Facebook/Vatrogasci - Oni su naš heroji


Tagovi

Požar Split Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)