Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spašavanje kobile
  • 14.12.2022. 09:00
  • Karlovačka, Kralovac

Vatrogasci pomogli kobili Gipsy da ustane

Iskoristili smo nekoliko trikova, a ubrzo je nastavila veselo trčati, napisali su na Facebook-u iz Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca.

Foto: Facebook/JVP Karlovac
  • 300
  • 158
  • 0

Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca odradila je jučer, kako su i sami rekli, nesvakidašnju intervenciju. Naime, kobila imena Gipsy iz Konjičkog kluba Karlovac trebala je pomoć kod ustajanja zbog svoje bolne noge pa su uskočili u pomoć.

Kako je ispričao Tin Butala, vatrogasac koji je vodio intervenciju za telegram ta kobila kada duže leži ne može ustati, a to joj se inače događalo vani. Međutim, tada je uspijevala ustati jer se odupre od zemlju. "Sada to nije mogla jer je bila u staji, tamo je sklizak pod", pojasnio je.

Gipsy je teška oko 700 kilograma, a na teren su izašli Butala i još trojica kolega s vatrogasnim vozilom.

"Pokušali smo je prvo podići alpinističkom užadi, ali nismo uspjeli. Prostor u kojem se nalazila bio je prenizak da je dignemo u vis", kazao je Butala.

Vlasnica koja ih je pozvala u pomoć kaže da su odlučili iskoristiti istu užad da ju izvuku iz staje, što im je i uspjelo. Akciju su nastavili kranom, za koji su zakačili užad i podignuli ju.

"Iskoristili smo nekoliko trikova, a ubrzo je nastavila veselo trčati", napisali su na Facebook-u iz JVP grada Karlovca. 


Tagovi

JVP grada Karlovca Tin Butala Kobila Gipsy Spašavanje životinja Konjički klub Karlovac


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]