Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sjednica Vlade
  • 05.06.2020. 08:45

Vlada razriješila dužnosti članicu Upravnog vijeća APPRRR-a Ružicu Njavro

Uz Ružicu Njavro, koja je podnijela osobni zahtjev, razriješena je dužnosti i dosadašnja članica Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ana Mandac te Josipa Rimac.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
  • 299
  • 19
  • 0

Na jučer održanom zatvorenom dijelu sjednice Vlade, na osobni zahtjev, razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ružica Njavro. Također na osobni zahtjev, razriješena je i dužnosti članice Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Uz Ružicu Njavro, razriješena je i dosadašnja članica Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ana Mandac.

Obje su, podsjećamo, uz Josipu Rimac (koja je jučer razriješena dužnosti članice Zajedničke komisije za tumačenje odredaba i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike), i još 10 osoba, osumnjičene u tzv. slučaju Vjetroelektrane u sklopu kojega će oko nacrta Uredbe o zakupu šumskog zemljišta i navode da se na nju pokušalo utjecati kako bi usvojeni tekst odgovarao pojedinim skupinama ili pojedincima u cilju postizanja većih potpora, biti ispitana ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Cijeli slučaj, ministrica je komentirala za Dubrovački dnevnik"Strana mi je i neprihvatljiva korupcija, pogodovanje i trgovina interesom. U konkretnom slučaju istražni postupak je u tijeku i ne mogu govoriti o detaljima cijelog slučaja", rekla im je Vučković. 

Uredbu o zakupu šumskog zemljišta, pojasnila je, odlučili su izmijeniti jer prethodna kao i pripadajući pravilnici ne daju očekivane rezultate. "Problem krskih pašnjaka zbog kojih se radi na ovim dokumentima posljednjih godina nastao je 2014. i 2015. godine mogućnošću upisa velikih površina šumskog zemljišta u ARKOD bez zakonitog posjeda. Poticaje koji su se pri tome ostvarivali nije pratio odgovarajući rast poljoprivredne stočarske proizvodnje", navela je ministrica. 

Između ostalog, naglasila je da joj je iznimno žao što je u ovom kontekstu uredba dijelom kontaminirana, no to ne utječe na njezin stav da su izradili dobar, jasan i provediv dokument. 

Zbog slučaja Vjetroelektrane, Udruga obiteljskih gospodarstava Hrvatske "Život", zatražila je ostavku dekana Agronomskog fakulteta iz Zagreba, prof.dr.sc. Zorana Grgića. 


Tagovi

Vlada Sjednica Ružica Njavro Ana Mandac Slučaj Vjetroelektrane Ministrica Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]