Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga OPGH Život
  • 08.04.2018. 13:00

Vladimir Margeta postao prvi čovjek Udruge OPG-a Hrvatske Život

I dalje ćemo upozoravati na sve ono što ne valja u poljoprivredi, rekao je novi predsjednik.

Foto: Facebook/Udruga OPG-a Hrvatske Život
  • 437
  • 20
  • 0

Na čelu Udruge OPG-a Hrvatske Život od subote 7. travnja 2018 je prof.dr.sc. Vladimir Margeta koji je na tome mjestu naslijedio Antuna Lasla. Novo predsjedništvo s Margetom na čelu izabrano je  jučer u Đakovu na izbornoj skupštini. Za zamjenica predsjednika izabrana mag.oec. Martina Minarek dok su novi podpredsjednici mag.agr. Marina Ivančan Krznarić i Slavimir Brkić. Funkciju tajnika udruge obavljati će Jurica Jašinski, a mr.sc. Miroslav Kovač, dipl.ing.agr imenovan je za predsjednika stručnog odbora .

Novo vodstvo udruge, naglasio je Margeta, nastavit će provoditi program udruge i nastaviti kritizirati poteze koji nisu dobri za poljoprivredu, zalagati se za osnivanje poljoprivredne banke te za rješavanje pitanja raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

Kako je naglasio, dok god se ne riješi pitanje zemlje, ne može se govoriti o napretku poljoprivrede. Na selu se, smatra, još ne vide pomaci, nema mladih ljudi, a najviše sredstava iz EU fondova povukli su veliki sustavi zbog čega bi trebalo promijeniti sustav poticaja. "Najmanjima treba osigurati najviše", naglasio je predsjednik.


Tagovi

Udruga OPG-a Hrvatske Život Predsjednik Vladimir Margeta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).