Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saobraćajna nezgoda
  • 18.09.2019. 17:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Bašigovci, Živinice

Voz udario u traktor - traktorista R.P. (54) podlegao povredama

Nesreća se dogodila na pružnom prelazu u mestu Bašigovci. Traktorista je odmah prevezen u UKC Tuzla, ali je isti dan konstatovana smrt.

Foto: Pixabay/InsaPictures (ilustracija)
  • 272
  • 12
  • 0

Teška nesreća dogodila se juče, 17. septembra, na pružnom prelazu u mestu Bašigovci, u blizini Živinica, na lokalnom putu Lukavac-Šekovići.

Nesreća se dogodila oko 09,35 sati, a u njoj su učestvovali traktor "IMT" kojim je upravljao R.P., rođen 1965. godine iz Bašigovaca i voz sa lokomotivom vlasništvo Željeznica RS kojim je upravljao D.P., rođen 1967. godine iz Zvornika. 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrede je zadobio vozač traktora koji je prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gde je zadržan na lečenju. Istog dana, lekar u UKC-u Tuzla je konstatovao smrt R.P. 

O saobraćajnoj nezgodi je upoznat dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj i potrebne mere preduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Živinice, saopšteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. 

Jučerašnja nesreća je još jedna opomena svim učesnicima u saobraćaju da pojačaju oprez, posebno vozeći poljskim putevima i pri prelasku pružnih prelaza. 


Tagovi

Saobraćajna nezgoda Voz Traktor Smrtni ishod


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.