Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viro
  • 21.12.2021. 14:45
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Vraća se proizvodnja u ugašenu Tvornicu šećera Viro?

Novi vlasnik planira proizvodnju celuloze od biljaka i ostataka poljoprivredne proizvodnje, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 5.403
  • 756
  • 0

U, početkom godine ugašenu Tvornicu šećera Viro u Virovitici, vraća se proizvodnja. 

Kako stoji na stranicama ovog grada, u većem dijelu tvornice planira se proizvodnja celuloze. 

Otkrio je to gradonačelnik Ivica Kirin na sjednici Gradskog vijeća, navodeći da ga je o novim investicijama obavijestio poduzetnik Marinko Mikulić.

"Prošlog je tjedna Željko Zadro, predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera, potpisao ugovor s Mikulićem o kupoprodaji većeg dijela Tvornice šećera Viro. Novi vlasnik planira proizvodnju celuloze od biljaka i ostataka poljoprivredne proizvodnje", rekao je Kirin.

Novi vlasnik, dodao je gradonačelnik, najavio je i da planira zaposliti minimalno 80 ljudi, ali i veliki broj kooperanata na nabavi sirovine za proizvodnju celuloze u sljedećih godinu dana. Također, nastavit će s ulaganjima u opremu i postojeće prostore kao i izgradnju dodatnih hala.

Što se tiče manjeg dijela Šećerane koji ostaje u vlasništvu dosadašnjeg vlasnika, a koji se odnosi na skladišta i postrojenje za proizvodnju tekućeg šećera, tu će se i dalje proizvoditi i skladištiti tekući šećer, samo više neće biti prerade, stoji u objavi na službenim stranicama Grada Virovitice. 


Tagovi

Tvornica šećera Viro Proizvodnja celuloze Ivica Kirin Marinko Mikulić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]