Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zapošljavanje HŠ
  • 01.02.2023. 11:50

Vučković: Od Jakupčića nisam tražila usluge protivne zakonu

Nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti, reagirala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Foto: Martina Pavlović
  • 238
  • 86
  • 0

"U vezi s objavljenim porukama u javnim medijima, očitujem se kako nikad nisam od bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića tražila pojedinačne usluge protivne propisima i zakonu", reagirala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković nakon napisa u medijima u vezi transkripta iz mobitela Jakupčića. On je, naime, uhićen u aferi Vjetroelektrane, a iz poruka koje kolaju medijima se navodi komunikacija između njega i visokih dužnosnika Vlade i HDZ-a o zapošljavanjima u Hrvatskim šumama.

Kako navodi u priopćenju, u slučaju Domagoja Magdića zaposlenog u Šumariji Josipdol, u jednoj prigodi je zamoljena provjeriti zadovoljava li uvjete za drugo radno mjesto, sukladno sistematizaciji, pri čemu je iz objavljenih poruka vidljivo da Jakupčić povratno obavještava koji su uvjeti za takvo radno mjesto. "Nikad više u nijednoj prigodi nisam pitala za gospodina Magdića", istaknula je Vučković. 

Kaže i kako je netočno da je tražila prijem točno određenog pripravnika putem poruke. "Naprotiv, moje je pitanje, slijedom upita na različitim događanjima ili susretima, bilo prima li tvrtka Hrvatske šume uopće pripravnike šumarske struke u Dalmaciji", navodi ona. 

Nadalje, što se tiče poruka koje spominju premještaj određene osobe, kaže da se koliko se sjeća, radilo o osobi u drugom stanju koja je radila na mjestu revernika u Šumariji Donji Lapac te je imala problema u to vrijeme s dugotrajnim putovanjima. "Premještena je u Šumariju Lekenik gdje, prema posljednjim informacijama, i danas radi kao revernik, diplomirani inženjer šumarstva", napominje ministrica. 

"Na kraju, u vezi s tvrtkom Cedar, pri čemu iz objave ne vidim nikakve moje poruke, sjećam se dopisa u vezi s navedenom tvrtkom poslanih od strane JLS na kojem je tvrtka imala sjedište", navodi Vučković dodavši da koliko joj je poznato ta tvrtka otišla u stečaj, a prije toga je podmirila sva dugovanja prema Hrvatskim šumama.

"Nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti", zaključila je resorna ministrica.


Tagovi

Marija Vučković Krunoslav Jakupčić Domagoj Magdić Hrvatske šume Zapošljavanje SMS


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]