Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traže berače
  • 31.07.2018. 15:00

Za sezonskim radnicima posegnuli u BiH, traže preko 100 berača mandarina i nude satnicu od 25 kuna

Na oglasima u BiH mnogobrojni vlasnici OPG-ova iz Hrvatske, traže berače voća i povrća. Nude dobru zaradu, smještaj i hranu. Najčešće se traže berači malina, ali i drugog voća.

Foto: Bigstockphoto/sarymsakov
  • 1.805
  • 91
  • 0

Da je sve teže pronaći sezonske radnike za rad u poljoprivredi već duže vrijeme nije vijest. Nažalost, sve manje osoba spremno je raditi na tim poslovima te su naše tvrtke, ali i OPG-ovi krenuli u potragu za radnom snagom u susjednu BiH. 

Tako je jedna kompanija na službenoj stranici Zavoda za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije objavila kako traži 130 berača mandarina. Mandarine bi se brale u Opuzenu, a sezonski posao bi trajao od 1. rujna do 1. prosinca 2018. godine. Berači bi osim mandarina radili u skladištu na poslovima pakiranja i distribucije mandarina.

Navedeno je kako je cijena satnice 25 kuna, te kako je radnicima iz daleka osiguran prijevoz i smještaj.

I OPG-ovi traže berače

Na oglasima u BiH mnogobrojni vlasnici OPG-ova iz Hrvatske, (ali i Srbije) traže berače voća i povrća. Nude dobru zaradu, smještaj i hranu. Najčešće se traže berači malina, ali i drugog voća.

"Traže se 3 radnice za rad na poljoprivrednom gospodarstvu (berba i sadnja voća i povrća) u Ražancu, okolica Zadra. Početak rada odmah, potrebno barem neko radno iskustvo u berbi i sadnji. Smještaj osiguran, dnevni odmor i nedjelja slobodna, plaća i radni uvjeti odlični!", naveo je jedan vlasnik OPG-a u oglasu.

Rad bh. radnicima u Hrvatskoj nije nepoznat. Znali su za dnevnicu od 200 kuna ići brati mandarine u Opuzen, saditi salatu, ali i brati grožđe na Pelješcu.

I dok Hrvati traže radnike u BiH, hrvatske oglasnike su preplavili oglasi u kojima se traže berači u Njemačkoj. Osim berača traže se i radnici za posao na farmama. Obećana plaća iznosi od 1.200 do 2.000 eura. 


Tagovi

Traže berače Branje voća Dnevnica Smještaj Hrana Posao Mandarine


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]