Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izbori
  • 21.02.2022. 13:30

Započelo je online glasovanje za predstavnike u skupštini HPK

Pozivamo birače da u što većem broju pristupe online izborima i glasaju za svoje kandidate, poručili su ih HPK podsjećajući da glasanje traje do ponedjeljka 28.veljače točno u podne.

Foto: Depositphotos/zorandim
  • 422
  • 149
  • 0

Hrvatska poljoprivredna komora započela je proces online glasovanja za kandidate u skupštinu u nedjelju, 20. veljače ove godine.

"Pozivamo birače da u što većem broju pristupe online izborima i glasaju za svoje kandidate", poručili su ih HPK podsjećajući da glasanje traje do ponedjeljka 28. veljače točno u podne.

Svi poljoprivrednicima s pravom glasa na mail adrese su poslane upute za glasovanje koje se nalaze na ovom linku.

Kako napominju iz HPK, za kandidate iz jedne županije mogu glasati birači samo iz te županije. "Birači mogu označiti isti ili manji broj kandidata nego što je navedeno na glasačkom listiću za svaku županiju", pojasnili su.

Također, podsjećaju kako su na dan 30. siječnja 2022. pristigle ukupno 103 prijave, od kojih je 95 pravovaljanih, a 8 je odbijeno. Najviše kandidata je u Osječko-baranjskoj županiji, a najmanje u Virovitičko-podravskoj, dok dvije županije nisu imale kandidate i to Primorsko-goranska i Istarska županija.

Koja imena su u utrci za delegate u Skupštini Hrvatske poljoprivredne komore?

Na predstojećim izborima za delegate u Skupštini HPK pravo glasa ima oko 58 tisuća OPG-a. Od ukupnog broja kandidata 10 je žena i 85 muškaraca, dok je primjerice mladih poljoprivrednika do 40 godina ukupno 34 kandidata (pet ženskih i 29 muška kandidata). Starijih od 65 godina je sedam potencijalnih kandidata za delegate u skupštini.


Tagovi

Izbori HPK Skupština Glasanje Poziv


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]