Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPK
  • 07.09.2020. 10:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Započeo novi projekt 'CAP for us', cilj je ukloniti negativne percepcije poljoprivredne politike EU

Želja nam je da se vijest o ZPP, njenim mjerama i dobrobiti za naše poljoprivrednike proširi na što više ljudi, naglasio je prvi čovjek Hrvatske poljoprivredne komore, Mladen Jakopović. 

Foto: LeoNik@Depositphotos
  • 225
  • 16
  • 0

Hrvatska poljoprivredna komora započela je provođenje novog projekta "CAP for us" (ZPP za nas) vrijedan 165.320,35 eura od čega je 60 posto financiran sredstvima Europske komisije, a 40 posto iz sredstava HPK.

Kako pojašnjavaju, cilj ovog projekta je ukloniti negativne percepcije poljoprivredne politike EU-a od strane različitih dionika, povećati znanje o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici i stvoriti sinergiju između dionika. Obavještavanjem poljoprivrednika, stručnjaka udruga za zaštitu okoliša, studenata, savjetnika, profesora, političara i poljoprivrednih novinara (SINERGY GROUP - SG), žele pridonijeti promjeni stečenih stavova i stvaranju pozitivne percepcije. Samo točne informacije i prijenos dobrih praksi iz drugih država članica mogu promijeniti negativnu percepciju i poboljšati imidž domaće poljoprivredne proizvodnje, pojašnjavaju.

"Ponosni smo što smo se drugi put prijavili na ovu vrstu natječaja i ostvarili kriterije za provođenje projekta. Želja nam je da se vijest o ZPP, njenim mjerama i dobrobiti proširi na što više ljudi. Ispunjavanje kriterija dokaz je da se i na ovaj način na EU razini borimo za interes hrvatskih poljoprivrednika“, naglasio je prvi čovjek Komore Mladen Jakopović

HPK će koordinirati aktivnosti ovog projekta, a među njima su organiziranje različitih radionica, konferencija, edukacija te studijskih putovanja u druge zemlje kako bi se kroz oblike i pozitivne primjere te prakse drugih država svim dionicima - poljoprivrednicima, donositeljima odluka, agrarnim novinarima, studentima, profesorima, poljoprivrednim savjetnicima te predstavnicima udruga – približili ciljevi ZPP i prenijela pozitivna iskustva drugih EU poljoprivrednika i dionika.  

"Zajednička poljoprivredna politika jedna je od najvažnijih politika Europske unije. To je partnerstvo između poljoprivrede i društva te između Europe i njezinih poljoprivrednika. Ona je zajednička politika za sve zemlje i građane te im koristi na razne načine; podržava poljoprivrednike i poboljšava proizvodnju, održava ruralna područja i okoliš, održava seoske sredine živim i pomaže u borbi protiv klimatskih promjena te održivo upravlja prirodnim resursima“, kaže Jakopović. 

Projekt je sufinanciran kroz program "Potpora mjerama informiranja koje se odnose na zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP)“ za 2020. godinu – IMCAP-2020", a započeo je krajem kolovoza i trajat će godinu dana.

 


Tagovi

CAP for us ZPP HPK Mladen Jakopović Projekt


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

CAP for Us

Ulica grada Vukovara 78, 10116 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 (1) 61 09 809, e-mail: komora@komora.hr web: https://www.komora.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]