Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ovlašteni agronom
  • 19.05.2022. 10:30

Započeo upis u Hrvatsku agronomsku komoru, evo što je potrebno za učlanjenje

Kako do statusa ovlaštenog agronoma za obavljanje stručnih i savjetodavnih poslova privatne savjetodavne agronomske službe, pojasnili su iz Komore.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 2.577
  • 187
  • 0

Hrvatska agronomska komora započela je danas s upisom članova.

Upis se, pojašnjavaju, obavlja radi stjecanja strukovnog ovlaštenja, odnosno statusa ovlaštenog agronoma za obavljanje stručnih i savjetodavnih poslova privatne savjetodavne agronomske službe.

Pritom, prema Zakonu o Hrvatskoj agronomskoj komori, stručni i savjetodavni poslovi iz područja poljoprivrede podrazumijevaju projektiranja, izrade, procjene, izvođenja i nadzor radova iz područja biljne i animalne proizvodnje te krajobrazne arhitekture, savjetovanja, ispitivanja kvalitete proizvoda, izrade i revizije stručnih studija i planova, kontrole projekata i stručne dokumentacije, izgradnje objekata i uređaja, izbor opreme, procesa i sustava, stručno osposobljavanje i licenciranje radova u poljoprivredi, izrada projekata i stručnih radova u zaštiti tla i voda, u održanju bioraznolikosti i krajobrazne raznolikosti.

U skladu s posebnim propisima, sudjeluje u izradi stručnih analiza i dijela idejnog projekta u provedbi postupka komasacija i sudjeluju u radu komasacijskih tijela te radi ostale poslove sukladno zakonskim propisima i pravilnicima.

Članovima mogu postati svi agronomi koji imaju završen četverogodišnji studij i jednu godinu radnog iskustva u struci. Umirovljeni, pak, ne mogu postati članovi. 

Uz Zahtjev za upis se prilaže:

  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice, osobne iskaznice)
  • dokaz o stečenoj kvalifikaciji (preslika diplome, uvjerenja o završenom studiju ili druge odgovarajuće isprave)
  • dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima u trajanju najmanje jedne godine (potvrda poslodavca o vrsti poslova koje je obavljao i trajanju radnog odnosa i/ili potvrda o podacima unesenim u matičnu evidenciju HZMO-a, e-Potvrde iz mirovinskog sustava, preslika radne knjižice, ugovora o radu, druge potvrde ili izjave poslodavaca.
  • dokaz da nije pravomoćno osuđen za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske, za kazneno djelo protiv službene dužnosti i za kazneno djelo počinjeno iz koristoljublja (uvjerenje o nekažnjavanju)
  • izjava agronoma da nije lišen poslovne sposobnosti.

Upisnina iznosi 500 kuna, godišnja članarina 300, a stručni ispit 120 kuna. Na temelju članstva u Komori ovlaštenom agronomu izdaje se odgovarajuće rješenje, pečat i iskaznica. 

Više o članstvu kao i zahtjeve za upis pronađite u dokumentima ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Hrvatska agronomska komora Upis Ovlašteni agronom Stručni poslovi Savjetodavni poslovi Agronomi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije