Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija
  • 03.03.2021. 15:00
  • Sisačko-moslavačka, Glina, Petrinja, Sisak

Zaprimljeno više od tisuću tona stočne hrane za potresom pogođena područja

Hranu za stoku ukupno je doniralo 69 donatora iz svih krajeva Hrvatske, a Ministarstvo je pokrenulo nabavu dodatnih 621 tonu stočne hrane u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Foto: Facebook/Ministarstvo poljoprivrede
  • 148
  • 42
  • 0

U skladištima u Petrinji i Glini ukupno je s danom 2. ožujka zaprimljeno 1.012 stočne hrane, pri čemu je poljoprivrednicima u potrebi distribuirano više od 868 tona kroz 3.627 pojedinačnih donacija, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Hranu za stoku ukupno je doniralo 69 donatora iz svih krajeva Hrvatske, a Ministarstvo je pokrenulo nabavu dodatnih 621 tona u vrijednosti 1,5 milijuna kuna, temeljem čega će se osigurati hranidba stoke na potresom pogođenom području u mjesec dana.

"Trudimo se osigurati sve potrebne preduvjete kako proizvodnja na Banovini ne bi stala, osim hrane za stoku omogućili smo i premještaj i smještaj za 306 grla stoke, no i posredovali u prodaji 234 grla po poštenim tržišnim cijenama“, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Podsjetila je kako je na jedinicama lokalne samouprave Petrinja, Sisak, Glina, Hrvatska Kostajnica, Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Lekenik, Majur, Martinska Ves, Sunja, Topusko i Jasenovac u sastavu Sisačko-moslavačke županije te Pokupsko i Kravarsko u sastavu Zagrebačke županije određena tijekom 2021. provedba mjera preventivnog cijepljenja svih goveda, konja, ovaca i koza protiv bedrenice, svih pasa protiv bjesnoće te sve peradi protiv newcastleske bolesti. Također, omogućene su besplatne veterinarske usluge na pogođenom području do 31. ožujka 2021. 

Očekivani ukupni trošak za obje mjere iznosi 10,5 milijuna kuna, a financirat će se iz državnog proračuna.

Ministarstvo je objavilo i popis donatora kojeg možete pronaći u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potres Stočna hrana Donacije Sisačko-moslavačka županija Domaće životinje Cijepljenje Marija Vučković


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]