Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvizicija
  • 02.02.2022. 16:00

Završeno preuzimanje - Patent Co. postaje dio RWA grupe

Postajući dio RWA grupe, započinjemo stvaranje novih prilika, fokusirajući se na istraživanje i dalji razvoj poslovanja, poručio je izvršni direktor društva Patent Co., poznatog proizvođača hrane za životinje.

Foto: Marinko Petković
  • 2.152
  • 415
  • 0

Tvrtku Patent Co. koja se bavi proizvodnjom hrane za životinje, a čije je sjedište u Mišićevu u Srbiji preuzela je međunarodna trgovinska, uslužna i investicijska grupa iz Austrije RWA Raiffeisen Ware Austria AG. Kako su priopćili, zatvaranje je obavljeno 31. siječnja ove godine nakon odobrenja nadležnog antimonopolskog tijela,

"Ovim preuzimanjem RWA čini značajan korak ka rastu u ključnim segmentima hrane i aditiva za životinje. Uvjereni smo da će kupovina dovesti do značajnog jačanja portfelja proizvoda i geografskog pozicioniranja u sektoru hrane za životinje", izjavio je generalni direktor te grupe, Reinhard Wolf. Dodao je da će buduća suradnja tako podići daljnje važne potencijale za inovacije, rast i razvoj.

Kako navodi Radivoj Perović, izvršni direktor društva Patent Co, zahvaljujući izuzetnom menadžmentu koji predvodi promjene, više od 250 posvećenih članova tima, i uz podršku partnera Abris, stekli su vodeću poziciju na lokalnim tržištima kao i prisutnost u 53 zemlje sirom svijeta. "Sada, postajući dio RWA grupe, započinjemo stvaranje novih prilika, fokusirajući se na istraživanje i dalji razvoj poslovanja", poručio je.

Inače, RWA je austrijsko burzovno društvo sa sjedištem u Korneuburgu kod Beča. Riječ je o veleprodajnom i uslužnom skladišno-zadružnom društvu, koje je istovremeno i investicijska grupa s više od 40 podružnica u Austriji i odabranim susjednim istočnoeuropskim zemljama. Kroz strateški savez sa BayWa AG, dio su međunarodne grupe za trgovinu i usluge.

Cilj proširenje proizvodnje i portfelja

Kao uspješan konglomerat, aktivni su u područjima poljoprivrede, energetike, kuće i vrta, građevinskih materijala i tehnologije. Trenutno zapošljavaju 2.300 radnika, a prošle su godine ostvarili promet od oko 2,7 milijarde eura. To je grupa duboko ukorijenjena u austrijskoj poljoprivredi, a s Garant Tiernahrung i Agromedom, odlično je pozicionirana u segmentu hrane i aditiva za životinje kako na austrijskom tako i međunarodnom tržištu. 

S tri proizvodne lokacije u Aschachu (Gornja Austrija), Pochlarnu (Donja Austrija) i Grazu (Štajerska), Garant je važan tržišni igrač u području krmne smjese za sve životinjske vrste, uključujući ribu. Dok je Agromed dobro zastupljen na svjetskom tržištu s dodacima hranidbi za životinje.

"Ubuduće, međunarodno uspostavljeno društvo za proizvodnju hrane za životinje, Patent Co. sa sjedištem u Mišićevu, radit će sinergijski s Garantom i Agromedom u smislu daljih inovacija i potencijala rasta, kao i mogućeg proširenja proizvodnje i portfelja", navodi se u priopćenju. 

Patent Co. poslovat će pod okriljem Raiffeisen Ware Austria AG (Foto: Patent)

Naime, ta tvrtka prodaje potpune smjese, superkoncentrate i premikse na području jugoistočne Europe. S aditivima za hranu, uspješno su zastupljeni i na tržištu Europe, Azije, Sjeverne, Centralne i Latinske Amerike, a zapošljavaju oko 280 radnika i ostvarili su promet od 64,8 milijuna eura u 2020. godini.


Tagovi

Patent Co RWA Preuzimanje Stočna hrana Novi vlasnik


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner