Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Splitsko-dalmatinska županija
  • 20.07.2017. 12:10

Zbog požara proglašena elementarna nepogoda

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je proglasio elementarnu nepogodu za područja opožarenih gradova i općina. Poznat je i uzrok požara.

Foto: Facebook/Vatrogasci - Oni su naši heroji
  • 3.200
  • 184
  • 0

Nakon obilaska područja zahvaćenih požarom od 17. srpnja, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je proglasio elementarnu nepogodu za područja opožarenih gradova i općina.

Nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode općinska, gradska i županijsko povjerenstvo obavit će procjenu šteta te dostaviti izvješće i Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Iz Županije su javili i da su na kraju jučešnjeg dana (srijeda) svi parametri koje prati Nastavni zavod za javno zdravstvo temeljem Zakona o zraku, bili su ispod graničnih vrijednosti.

"S obzirom da više nema dimljenja s opožarenih područja prestaje potreba za mjerama opreza za ugrožene skupine gradana koje su bile na snazi. I nadalje preporučamo mjere opreza na opožarenim područjima na kojima još uvijek ima dimljenja", stoji u obavijesti.

O požaru se pričalo i danas na sjednici Vlade. Naime, ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, otkrio je da je najvjerojatniji uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Podsjećamo, samo prema prvim procjenama izgorjelo je čak 4.500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog raslinja i maslinika, a stradali su i voćnjaci te vinogradi. Nažalost, brojni su građani ostali bez domova. Kolika je sveukupna šteta nezapamćenog požara, znat će se nakon naložene procjene.

Foto: Facebook/Vatrogasci - Oni su naši heroji


Tagovi

Požar Split Elementarna nepogoda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]