Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uhićenja u Srbiji
  • 06.04.2021. 10:30

Zbog prevare s potporama uhićeno devet vlasnika PG-ova, za desetim se traga

Kako pretpostavlja srbijansko Ministarstvo unutarnjih poslova, osumnjičeni su u razdoblju od lipnja 2017. do kolovoza 2019. godine,  falsificirali dokumentaciju za dobivanje poticajnih sredstava.

Foto: Martina Popić (ilustracija)
  • 1.765
  • 178
  • 0

Devet je vlasnika poljoprivrednih gospodarstava uhićeno dok se za jednom osobom intenzivno traga zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare, objavilo je srbijansko Ministarstvo unutarnjih poslova čiji su pripadnici Uprave kriminalističke policije akciju proveli u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede. 

Kako se pretpostavlja, osumnjičeni su u razdoblju od lipnja 2017. do kolovoza 2019. godine, falsificirali dokumentaciju za dobivanje poticajnih sredstava, na osnovu koje im je Uprava za agrarna plaćanja odobravala isplatu potpora.

Uhićeni su Z. M. (58), Z. M. (66), Lj. J. (53), V. P. (37), M. R. (32), S. V. (69), P. T. (40), E. D. (51) i N. Ć. (27).

Na taj način su, navodi policija, oštetili proračun Republike Srbije za 21.844.666 dinara (oko 1,4 milijuna kuna).

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u pritvoru do 48 sati i oni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužiteljstvu u Beogradu.

Prevare s poljoprivrednim subvencijama, česte su i u europskim zemljama (nismo ni mi imuni), a gotovo stotinu osumnjičenih pojavilo se u utorak na talijanskom sudu zbog optužbe da su prevarili Europsku uniju za više milijuna eura. Kriminalne grupe i njihovi suradnici ciljali su subvencije za poljoprivrednike.

Dobili novac iz EU fondova za uzgoj ekološke soje, a na poljima raste korov

Podsjetimo i na otkrivanje novinarke Valie Ahchieve kada su u pitanju prijevare bugarskih firmi s EU fondovima. Nitko nije provjeravao polja, lažiran je ekološki uzgoj soje, a za što je dobiveno 48.000 eura potpore.


Tagovi

Subvencije Prevara Uhićenja Vlasnici poljoprivrednih gospodarstava


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo