Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 07.09.2018. 15:45

Zbog tuče i olujnog vremena proglašena elementarna nepogoda za općine Crnac, Suhopolje i dio Nove Bukovice

Elementarna nepogoda proglađena je zbog nevremena, tuče i olujnog vjetra koji je područje Virovitičko-podravske županije zahvatilo 1. rujna.

Foto: www.vpz.hr/Kristijan Toplak
  • 1.154
  • 69
  • 0

Župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, donio je odluku o proglašenju dviju elementarnih nepogoda, zbog olujnog vjetra i tuče. 

Naime, za područje općine Suhopolje, elementarna nepogoda zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih olujnim vjetrom, 1. rujna 2018. godine, proglašena je jer su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koje se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

Istodobno, župan Andrović, donio je odluku o proglašenju elementarne nepogoda zbog tuče, za područje općina Crnac, Nova Bukovica i Suhopolje. Ona je proglašena za područje cijele općine Crnac i Suhopolje te dio općine Nova Bukovica i to: k.o. Miljevci i Dobrović odnosno naselja Bjelkovac, Dobrović i Miljevce, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom 1. rujna 2018. godine, a kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koji se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

Ova je odluka donesena na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i članka 6. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda, te članka 43. Statuta Virovitičko-podravske županije ("Službeni glasnik" Virovitičko-podravske županije broj: 2/13.). 

Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda (NN br 73/97.) obvezuju se Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.


Tagovi

Elementarna nepogoda Procjena štete Olujni vjetar Tuča Igor Andrović Virovitičko-podravska županija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]