Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Davor Romić
  • 02.02.2016. 08:30

Želim vratiti vjeru hrvatskom poljoprivredniku

Neće biti rezova u poljoprivrednom proračunu, a prema najavama ministra - on će se povećati na oko 6 milijardi kuna!

  • 2.375
  • 585
  • 0

O svojim prvim potezima u Dnevniku HTV-a govorio je ministar poljoprivrede prof. dr. Davor Romić. Ministarsvo poljoprivrede je u fazi pripreme proračuna, koji će, nada se ministar, biti nešto veći - računaju na preko 6 milijardi kuna.

Preko 6 milijardi kuna za poljoprivredu

Moguće izmjene Programa ruralnog razvoja!

Romić je rekao kako zasad neće biti novih zapošljavanja. Najavio je kako će intenzivno raditi na podjeli poljoprivrednog zemljišta i stavljanju u funkciju 750 tisuća hektara neobrađenog zemljišta. "Temelj razvoja poljprivrede su veze velikih i malih i njhove sinergije - a tu veliku ulogu ima Poljoprivredna komora", rekao je ministar. Najavio je kako bolnih rezova u poljoprivredi neće biti, što je svakako pozitivna vijest za poljoprivrednike.

Ono što je najvažnije za njega je, kako kaže, naposljetku i vratiti vjeru hrvatskom poljoprivredniku. "Moja znanstvena karijera je vezana za proizvodnju. Jako sam dugo u poljoprivredi, a čitavu svoju znanstvenu karijeru posvetio sam razvoju ruralnih područja. Sudjelovao sam u izradi većine velikih poljoprivrednih projekata i to želim iskoristiti u razvoju hrvatske poljoprivrede. U ovom trenutku cilj je racionalnije korištenje resursa i povećanje konkurentnosti hrvatskog proizvođača", objasnio je Romić.


Tagovi

Davor Romić Ministar poljoprivrede Proračun MOST


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."