Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reagiranje
  • 24.04.2023. 12:30
  • Brodsko-posavska, Odvorci

Župljani: Nisu nam problem bile svinje, svećenik je imao drugih grijeha

To jednostavno ne stoji, da su nam životinje smetale, reagira Nikola Popić. Vjernici s područja župe u Odvorcima pisali su Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji još 2020. žaleći se na svećenika.

Foto: Željko Grigić Carev
  • 47.143
  • 2.499
  • 0

"Dotični "svećenik" iznosi neistine o župi Odvorci, razlog njegovog odlaska pod pritiskom župljana je posve druga. Njegovo problematično, nevjerničko ponašanje, a ne držanje životinja", reagira Nikola Popić, jedan od stanovnika i vjernika ove župe koji su se našli prozvanim od strane svećenika Željka Grigića-Careva

"To jednostavno ne stoji, da su nam životinje smetale", naglašava naš sugovornik koji nam je poslao i pismo s peticijom koje su još 2020. godine poslali Nadbiskupiji đakovačko-osječkoj. 

Između ostalog, u njemu se navodi da u župnom dvorištu i okolo njega drži razne životinje. "Nemamo ništa protiv toga, ali on zbog toga zanemaruje svete mise, ispovjedi i ostale obaveze, pogotovo na filijalama, on kaže: Kad budete bolji, onda će ondje biti sv. mise", stoji u pismu poslanom prije tri godine.

U njemu pišu i da se nedolično ponaša i prema tim životinjama, zlostavljajući ih te ih tjera u "red“ galamom i psovkama.

"Naziva ih imenima kao 'Đura' i 'Franja', aludirajući vjerojatno na biskupa i papu, sukobljava se i sa susjedima radi svojih životinja, morala je i dolaziti policija. Mislimo da to ne priliči 'Kristovom svećeniku', kako on voli za sebe reći", opisuju dalje. 

Željko Grigić Carev: Došli smo do toga da domaće životinje svima smetaju pa i biskupu

U pismu i peticiji zahtijevaju od mjerodavnih u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji da ih kontaktiraju i nastoje riješiti ovaj neugodan slučaj.

"Ako ova incijativa ne bude ozbiljno shvaćena, bit ćemo prisiljeni zatražiti rješavanje ovog slučaja na druge načine: masovnim dolaskom vjernika u Đakovo ili o tome obavjestiti medije", upozorili su tada. 

Novog svećenika, doznajemo, u ovoj su župi u Brodsko-posavskoj županiji dobili prije gotovo dvije godine, a bivšeg, kaže nam Nikola Popić, ne bi više ni spominjali. Međutim, kako ih je on prozvao - morali su reagirati. 


Tagovi

Reagiranje Župa Odvorci Nikola Popić Svećenik Željko Grigić Carev


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]