Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako uspjeti u uzgoju domaćih eko rajčica?

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Zaštitna sredstva i đubriva.

Unichem Agro d.o.o.

Kontakt - Unichem Agro d.o.o.

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Rajčica je najomiljenija i najčešća biljka u našim vrtovima. Za uspješan ekološki uzgoj potrebno je puno znanja, iskustva i truda. Toliko više, ako ih želimo uzgojiti na ekološki način. Ali jedan od glavnih trikova za uspjeh je, da izaberemo visoko kvalitetna sredstva za sadnju, njegu i zaštitu, jer ako se bolest jednom pojavi teško ćemo rajčicu riješiti od propasti. A tu je kompletan paket za vaše zdrave i sočne rajčice: Bio Plantella za rajčice

Zdravlje rajčica ovisi o temperaturi tla kod sadnje

Krajem travnja, ako je dovoljno toplo i u svibnju presadnice plodovitog povrća iz zaštićenih prostora sadimo na otvorene površine. Rajčice, paprike, tikvice i patlidžani sade se na otvoreno u fazi 5-7 listova. Pravo vrijeme za sadnju je trenutak kada se tlo zagrije na 15°C jer trebaju više topline. Taj podatak je bitan jer kod temperature niže od 10°C njihov rast se prekida i nema cvatnje.  

Organska gnojidba je jako bitna

Specifične vremenske prilike ovog proljeća mnogima nisu dozvolile pripremne radove u vrtovima, ali je vrijeme za primjenu kvalitetnog organskog gnojiva. Najbolji za poboljšanje kvalitete tla u povrtnjaku je Plantella Organik K, 100% organsko gnojivo dugotrajnog djelovanja, koje osim bogatog sastava sadrži i više kalija. Kalij je bitan za čvrste i ukusnije plodove bogate vitaminima. Kalij također regulira opskrbu vodom i time povećava otpornost na sušu. 

Na vrtnim gredicama upotrebljavamo najprije organska gnojiva Organik K ili Bio Plantella Nutrivit za rajčice i zalijevamo Bio Plantella Vitom, kako bi se sadnice brzo oporavile od sadnje

Za manje vrtove i visoke gredice posebno je primjereno potpuno organsko gnojivo veće vrijednosti Bio Plantella Nutrivit za rajčice i drugo plodovito povrće, koji ima dvostruki učinak - zbog oblika granula koje se otapaju u kontaktu sa zemljom i vodom ovo gnojivo omogućava dugotrajnu dostupnost i brzo oslobađanje hranjivih tvari, zato je i primjereno tako za početno gnojenje kao i za dognojavanje rajčica u razdoblju rasta. Pri sadnji u gredice osvježimo tlo dodavanjem odličnog specijalnog bio supstrata za sadnju i presađivanje Bio Plantella Zemlju za rajčice. 

Planiranje sadnje i plodored

Rajčici su dobri susjedi grah, češnjak, kupusnjače, salata glavatica, poriluk, kukuruz, mrkva, peršin, lisnata salata, cikla, celer, a loši susjedi grašak, koromač, krumpir. Rajčica dobro podnosi samu sebe, a ispred nje u plodoredu ne mogu biti iz iste porodice npr. krumpir ili paprika, a nakon rajčice sade se mahunarke. Paprika također ne podnosi samu sebe.

Unichem prirodni paket za rajčice Bio Plantella

Da bi presadnice dobro podnijele stres samog presađivanja, odlično pomaže prirodno gnojivo Bio Plantella Vita, vitaminski kompleks s ekstremno brzim djelovanjem. Kasnije redovito dognojavamo tekućim organskim gnojivom Bio Plantella Organskim gnojivom za rajčice iz morskih algi i s dodatkom prirodnog kalija za zdrave i sočne plodove. 

Nakon sadnje rajčice, paprike i patlidžana potrebno je obaviti navodnjavanje, najbolje vrijeme je jutro.

Eko zaštita od truleža i bolesti

U paketu sve za zdrave rajčice nalaze se i sredstva protiv najčešćeg problema truleži i pucanja rajčica Bio Plantella Kalcijevo lisno gnojivo za rajčice. Isto tako smanjuje rizik od gorke pjegavosti.

Djeluje trostruko – kao biostimulator, gnojivo i korektor za nedostatak kalcija. Aminokiseline kao prirodni biostimulator poboljšavaju prijenos kalcija i ostalih mikroelemenata u biljku.

Protiv bolesti plamenjače, pepelnice i plijesni prskamo Bio Plantella Vital-om za rajčice, koji je na bazi poljske preslice. Iznimno je bogata silicijem, kalcijem i drugim mineralima i vitaminima, čime jača stanične stijenke biljaka i potiče zdrav rast rajčica i plodovitog povrća.

Potražite HIT proizvod mjeseca u svim boljim trgovinama po promotivnoj cijeni. 
Cijelu ponudu gnojiva za zeleni vrt možete pogledati OVDJE.

Vrtlarite s nama.
Besplatni stručni savjeti za vrt:  092 194 1694 i 01 621 3966 ili na NapraviVrt.hr
bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik Unichem Agro

apliakcija-napravi-vrt

Info

Kategorija: Zaštitna sredstva i đubriva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Okrug: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 02.05.2019.
Datum izmene oglasa: 26.02.2020.
Pregleda: 2159
Šifra oglasa: 43000

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas