Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Omogućite balkonskim biljkama bujnu cvatnju cijele sezone!

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Zaštitna sredstva i đubriva.

Unichem Agro d.o.o.

Kontakt - Unichem Agro d.o.o.

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Unatoč maloj količini zemlje, balkonske biljke mogu bujno cvasti tijekom čitave sezone. Za to su potrebni kvalitetna zemlja, redovito zalijevanje i dodatna hranjiva koja mogu dobiti putem tekućih gnojiva.

Biljkama prilagođen supstrat

Za bezbrižno uživanje u cvijeću najbolje je odabrati već pripremljene supstrate.

Kupnja biljaka je idealna prilika i za nabavku supstrata. Odlična podloga za mlade biljke je petkomponentna zemlja za sobno i balkonsko bilje PlantellaBalkonia. Pet komponenti predstavljaju: najkvalitetniji huminski treset, potrebna NPK hranjiva za trenutno djelovanje u primjerenim količinama, guano - bogat hranjivima u organskom obliku za bolji rast i razvoj, bio biljna vlakna za zadržavanje vode i hranjiva u području korijenja te aktivatore cvatnje za više cvjetova i bujniju cvatnju.

Pazimo na dubinu sađenja budući da preduboko posađenim biljkama, naročito uspravnim pelargonijama, donji listovi počnu brzo gnjiliti. 

Prihranjivanje je neophodno

Za nešto više od mjesec dana, kada se mlade biljčice već sasvim naviknu na novi dom i iscrpe početna gnojiva iz petkomponentne zemlje Plantella Balkonie, počnemo ih prignojavati. Moramo biti svjesni da balkonske biljke trebaju uravnoteženu prehranu.

Za prihranu najčešće koristimo tekuća gnojiva topiva u vodi, koja omogućavaju da biljka u svakoj fazi razvoja dobije dovoljne količine hranjiva. Za gnojenje cvatućih balkonskih biljaka koristimo visokokvalitetno tekuće gnojivo Plantella Cvet. Ono je obogaćeno vitaminima i ekstraktima morskih algi. Sadrži osobito vitamine B skupine (prije svega B1 i B6), koji su važni za veću otpornost i ljepši izgled biljke. Pokusima je dokazano da daje do 30% više cvijetova od drugih gnojiva na tržištu.

Za cvatnju tijekom čitave sezone potrebna je kvalitetna zemlja, redovito zalijevanje i dodatna hranjiva
Za cvatnju tijekom čitave sezone potrebna je kvalitetna zemlja, redovito zalijevanje i dodatna hranjiva

Gnojivo pomiješamo s vodom neposredno prije pripreme. Voda treba biti ugrijana na vanjskoj temperaturi. Prehladna voda može uzrokovati oštećenja listova, a prije svega se u većoj mjeri pojavi plutavost. Pripremimo onoliko gnojiva koliko nam je potrebno. S gnojivom PlantellaCvet na početku sezone rasta biljke prihranjujemo jednom tjedno, a kasnije, na vrhuncu cvatnje, može i dvaput tjedno.

Za zelene biljke možemo upotrijebiti Plantella List, koji je kao i PlantellaCvet obogaćen vitaminima i ekstraktima morskih algi. Hranjiva u gnojivu Plantella List su potpuno prilagođena zelenim biljkama. Nemojmo zaboraviti da zemlju u koritima treba povremeno usitnjavati jer biljka tako lakše prima hranjiva i vodu. Surfinije i pelargonije redovito gnojimo sa Plantella specialnim tekučim gnojivima za surfnije i pelargonije. 

Cijelu ponudu za balkonske i sobne biljke možete pogledati OVDJE.

Vrtlarite zajedno s nama.
Besplatni stručni savjeti za vrt:  092 194 1694 i 01 621 3966 ili na NapraviVrt.hr
bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik Unichem Agro

apliakcija-napravi-vrt

Info

Kategorija: Zaštitna sredstva i đubriva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Okrug: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 07.05.2019.
Datum izmene oglasa: 26.02.2020.
Pregleda: 1050
Šifra oglasa: 43060

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas