Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sadnice Oraha

Oglas je istekao!

Pogledajte slične oglase iz kategorije: Sadni materijal.

Cena: 1.000,00 din ∼ 8,53 €

Opis

Cenjeni kupci, za predstojeću sezonu sadnje 2022/23, Rasadnik Proleće za vas je pripremio sadnice oraha u prvoj klasi kvaliteta po napristupačnijim maloprodajnim i veleprodajnim cenama.

Sadnice oraha iz naše ponude poseduju sertifikate ministarstva poljoprivrede i za njih vam možemo izdati prateću dokumentaciju neophodnu za podnošenje zahteva za subvencije.

Cena sadnica navedena u nastavku je maloprodajna cena, veleprodajna cena zavisi od količine kupljenih sadnica i nju možete dogovoriti sa nama tako što ćete nam uputiti telefonski poziv.

Orah Čendler

Čendler je kako najprodavanija tako i najplodnija sorta oraha. Nastala je u Americi na Univerzitetu u Kaliforniji. Poslednjih godina se pokazala kao najekonomičnija sorta za nove voćnjake zbog svoje produktivnosti i odličnog kvaliteta jezgra.

Čendler je visoko produktivna sorta, nosi plod na 90% bočnih grana. Zbog toga nudi veoma visoke prinose. Plod može da se sakuplja već treće godine nakon sadnje što ste posadili svoje drveće. Čendler raste umereno jako i poluuspravan je. Pogodan je za gustu sadnju, kao što je rastojanje koje preporučujemo od 5×6 metara.

Čendler proizvodi velika jezgra veoma svetle boje. Boja jezgra je važna karakteristika u određivanju prodajne cene oraha.Orasi koji imaju svetliju boju jezgra su na višoj ceni. Jezgra se lako uklanjaju iz tanke i glatke ljuske. Imaju dobar ukus, mogu se konzumirati sveži kao i sušeni,sadržaj ulja je minimum 50% a proteina 20%.

Orah Rasna

Rasna je nasa domaca sorta. Rasna (Poljoprivredni Fakultet Novi Sad) sorta autora M. Koraca. Rasna ima kratku vegetaciju i izuzetnu otpornost. Odlican je oprasivac za vecinu sorti i cveta homogamo. Vec u prvim godinama u rastilu krece sa radjanjem. Male je buljnosti i visoke rodnosti. Plod je veoma krupan. Dosta je trazena sorta i dosta je zastupljena u nasim vecim zasadima. Oprasuju je Jupiter i Gazenhajm 139.

Orah Šejnovo

Šejnovo (Cheinovo, Bulgaria) , dobila je naziv po Bugarskom gradu gde ju je pronasao Zaxov. Relativno kasne vegetacije, dobre rodnosti.Radja grozdasto i najrodnija je sorta. Protandricna sorta pa je za nase uslove kao dodatni oprasivac potrebana sorta kasnijeg resanja. Srednje bujna i rodna sorta,srdnje krupnoce ploda(11-12 g), veliki procenat ulja i mala kolicina proteina. Randman sorte 54 %. Nedostatak tamnija bolja jezgra. Dosta je trazena sorta i dosta je rasprostranjena u nasim vecim zasadima. Drvo je bujno a vegetacija mu kreće ranije, početkom aprila a cvetanje pocinje 20. aprila. Otporan je na pegavost lisca.

Orah Šampion

Oraha Šampion predstavljajbujnu i vrlo rodnu sortu. Otporan je na bolesti. Plod je oko 14g a jezgro je svetle boje i sadrži 67% ulja. Sazreva vrlo rano.Radman jezgra je oko 58%.Otporan je na sivu pegavost i na ostale bolesti.Protandičan je i oprašuju ga Jupiter, Rasna, Gajzenhajm 139. Dosta je trazena sorta i dosta je zastupljena u nasim vecim zasadima.

Sadnice oraha možete poručiti dodavanjem u korpu ili pozivom na broj: 063/88-30-180.

Info

Kategorija: Sadni materijal
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: 1.000,00 din (∼ 8,53 €)
Država: Srbija
Okrug: Rasinski okrug
Grad: Velika Drenova
Datum objave oglasa: 20.10.2022.
Pregleda: 223
Šifra oglasa: 55628

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas