Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 27.02.2019. 16:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Biraju najmanje 21 farmera za proizvodnju ljutih paprika i drugog povrća

Pravo na učešće u projektu imaju sva fizička lica, a prvenstveno mlade nezaposlene osobe sa područja grada Tuzle koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište, zemljište ustupljeno na korištenje ili uzeto u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
  • 350
  • 28
  • 0

Javni poziv za odabir korisnika za proizvodnju ljutih paprika i drugog povrća objavljen je na web stranici Grada Tuzle, a odnosi se na raspodjelu sredstava namjenjenih za razvoj poljoprivredne proizvodnje zasnovane na organskim principima, na području grada Tuzle. 

Sredstva za Javni poziv osigurana su od strane Grada Tuzla i Projekta Dijaspora za razvoj. Putem Javnog poziva planiran je odabir najmanje 21 korisnika, kojima bi se nabavio sadni materijal i/ili oprema neophodna za uzgoj ljutih paprika i drugog povrća, u skladu sa potrebama izabranog korisnika, a što će Komisija za odabir korisnika utvrditi obilaskom korisnika i to će biti predmet Ugovora potpisanog između Grada Tuzle i korisnika, u protuvrijednosti od oko 1.600,00 KM bez PDV-a po korisniku

Pravo na učešće u projektu imaju sva fizička lica, a prvenstveno mlade nezaposlene osobe sa područja grada Tuzle koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište, zemljište ustupljeno na korištenje ili uzeto u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Rok za podnošenje je 7.3.2019. godine, a sve dodatne informacije, podnosioci zahtjeva mogu dobiti u Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, ili na broj telefona 035/307- 416 svakim radnim danom od 08.00-16.00 sati.

Treba napomenuti kako je ovaj Javni poziv objavljen na osnovu Sporazuma zaključenog između Grada Tuzle i UNDP BiH, kojim su osigurana donatorska sredstva od strane Projekta Dijaspora za razvoj, koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH, i Grada Tuzle, s ciljem razvoja poljoprivredne proizvodnje. 

Detaljne informacije možete pročitati u dokumentu Javni poziv koji se nalazi ispod teksta, gdje stoji i Obrazac zahtjeva te Izjava uz Javni poziv. 

Također, obrasci zahtjeva za prijavu na Javni poziv mogu se preuzeti na info pultu Grada Tuzle ili sa web stranice. Propisani obrasci i prateća dokumentacija dostavljaju se u zapečaćenoj koverti lično na pisarnicu Grada Tuzle ili prepručenom poštom na adresu:
GRAD TUZLA 
Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti 
Ul. ZAVNOBiH-a br. 11, 75000 Tuzla


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Grad Tuzla Proizvodnja ljutih paprika Uslovi Prvenstvo Rok


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.