Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bioplan
  • 22.10.2015. 14:30

Do suvremene tehnologije kroz ruralne mjere!

Razmišljate o naprednim monitoring sustavima uzgoja poljoprivrednih kultura? Tvrtke Bioplan i Netafim donose rješenje koja se pak uklapaju u ruralne mjere!

  • 846
  • 40
  • 0

Tvrtka Bioplan je zastupnik vodeće izraelske tvrtke za suvremene tehnologije u poljoprivedi, NETAFIM Ltd. Posljednih desetak godina NETAFIM sustavi postali su u Hrvatskoj nezamjenjivi odgovor po pitanju vrhunske kvalitete na sva složenija pitanja u poljoprivredi. Bilo da se radi o navodnjavanju najzahtjevnijih terena kao što su padine dalmatinskog priobalja ili objektima za hidroponski uzgoj povrća, Netafim nudi najkvalitetnije rješenje.

Kao predstavnici i tehnička podrška izraelskoj tvrtki Netafim, Bioplan pronalazi rješenja i izvodi projekte:

  • izgradnje i opremanja plastenika i staklenika
  • postavljanja sistema navodnjavanja u voćnjacima, vinogradima, maslinicima, povrtnim kulturama te zaštićenim prostorima
  • ugradnje fertilizacijskih jedinica, sistema hlađenja i kontrole svih klimatskih parametara u zaštićenom prostoru
Plastenik, 500m2 , Zadar

Netafim sistemi dizajnirani su u rasponu od jednostavnih i prihvatljivih aplikacija, do sofisticiranih, složenih rješenja prilagođenih za uzgoj u najzahtjevnijim klimatskim uvjetima. Više o konkretnim projektima pročitajte u daljnjem tekstu.

Ključ u ruke!

Jedan takav projekt, po sistemu 'ključ u ruke', proveden je u Osijeku, a radi se o hidroponskom uzgoju rajčice u stakleniku površine 4,5 ha, a u sklopu farme i bioplinskog postrojenja. Još jedan takav projekt odrađen je i u Zadru, a u pitanju je plastenik širokog raspona mogućnosti, ukupne površine 500m2, vidljivom na fotografiji desno.

Opremanje višegodišnjih nasada sustavom za navodnjavanje

Navodnjavanje vinograda na nagibu

Ovakva vrsta projekta odrađena je na par lokacija, poput:

  • vinogradi na području Jadrtovca, 60 ha
  • vinogradi na području Komarne - Metković, 50 ha - vinogradi na nagibima do 40°, ugrađeni sustavi za navodnjavanje vinograda sa najkvalitetnijem crijevom kap na kap UniRam™ sa samokompenzirajućom kapaljkom
  • voćnjaci na području Kloštara, 300 ha - sustav za navodnjavanje sa fertilizacijskom jedinicom

Navodnjavanje povrća na otvorenim površinama

Navodnjavanje rajčice na otvorenom

U ovom slučaju postavljani su fleksibilni sustavi za jednogodišnje povrtne nasade na otvorenim površinama, jednostavne ugradnje i održavanja. Sustav se sastoji od Flatnet™ fleksibilnog polietilenskog pojačanog crijeva za razvodne grane te lateralne mreže Streamline™ kratkotrajnog crijeva 16mm ili 20mm. Streamline™ dolazi kao odgovor na nedostatak ostalih kratkotrajnih crijeva samo sa perforacijom, a na sebi ima ugrađene kapaljke koje nude dugotrajniji rad bez začepljenja. Jedan ovakav sustav postavljen je u Istri, na 10 ha nasada rajčice na otvorenom.

Opremanje zaštićenih prostora

Jednostavno rješenje za ovakve projekte jesu Coolnet rasprskivači za hlađenje plastenika, staja i ostalih objekata, a ispod članka pogledajte fotografije opremanja plastenika sustavom za hlađenje i navodnjavanje u Zadru.

Do suvremene tehnologije kroz ruralne mjere!

Mjera 6.1 već je raspisana i u tijeku, a podrazumijeva razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja. Očekuje se i ponovno raspisivanje natječaja za Mjeru 4, Ulaganja u fizičku imovinu, tijekom listopada i studenog 2015. godine. Ako razmišljate o ugradnji suvremene tehnologije na svoje uzgojne površine, obratite se tvrtki Bioplan na jedan od niže navedenih kontakata. Njihovi projekti ulaze u navedene mjere, čime vam je pružena mogućnost odabira dugotrajnog i optimalnog rješenja kojim ćete u svom nasadu postići maksimum.


Fotoprilog


Tagovi

Bioplan Netafim sustavi Fertilizacija Navodnjavanje voćnjaka Opremanje plastenika Navodnjavanje plastenika Hidroponski uzgoj Uzgoj rajčice Ključ u ruke Višegodišnji nasadi Coolent rasprskivači


Partner

Bioplan d.o.o.

Kralja Petra Krešimira bb, 21214 Kaštel Kambelovac, Hrvatska
tel: 021/584-397, e-mail: info@bioplan.hr web: http://www.bioplan.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]