Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GRIMME
  • 20.08.2019. 14:00

GRIMME na PotatoEurope dovodi novitete, pa i četvororedni kombajn za krompir!

Kompanija "GRIMME" će ove godine na "PotatoEurope" još jednom pokazati veliki broj svojih mašina!

Foto: GRIMME
  • 662
  • 21
  • 0

U Kainu u Belgiji će se 4. i 5. septembra 2019. godine održati "PotatoEurope" - godišnji događaj za evropsku industriju krompira. Kompanija "GRIMME" će ove godine još jednom pokazati veliki broj svojih mašina.

Po prvi put će se EVO 280, dvoredni kombajn sa bunkerom predstaviti međunarodnoj publici. EVO 280 odlikuju impresivne karakteristike koje generišu tri velika uređaja za razdvajanje. Uz kapacitet bunkera od osam tona, moguće je i ubiranje plodova na dugim poljima sa čestim istovarima. Standardno su sve EVO 280 mašine opremljene telemetrijskom jedinicom koja na zahtev šalje parametre mašine i njegovu lokaciju na portal za korisnike - "myGRIMME". Korisnik može preuzeti i obraditi prenesene podatke na "myGRIMME" putem internet pretraživača.

vf
EVO 280, dvoredni kombajn sa bunkerom

Za posetioce koje zanimaju kombajni sa elevatorom, i troredni GT 300 biće prisutan na "PotatoEurope". Jedinstvena funkcija GT 300 je ta što može postići povećane performanse do 50% po prelazu, u poređenju sa dvorednim kombajnom sa elevatorom.

dvf
Troredni kombajn GT 300 sa elevatorom

Na području samohodnih mašina, biće predstavljen četvororedni kombajn za krompir, "VARITRON 470", s posebnom šasijom. "MultiSep" separator biće prikazan u kombinaciji sa finim elevatorom, koji će pokazati visoke performanse odvajanja. Prsten elevatora opremljen je perforiranim transportnim sistemom, nazvanim "OptiBag". Ovim se postiže dalji učinak čišćenja, a istovremeno se postiže vrlo nežan transport plodova.

Vrhunac demonstracije na terenu biće četvororedni samohodni kombajn za krompir, "VENTOR 4150". To je prvi kombajn u četiri reda koji se temelji na dobro proverenom SE principu. Ovaj princip kombinuje prosejavanje, transport i razdvajanje plodova. Po prvi put je bilo moguće udvostručiti radnu širinu u poređenju s dvorednim SE sastavima. Pored udvostručene količine redova, na mašini se nalazi i dvostruko više separatora. Zahvaljujući pokretljivosti i radnoj širini od tri metra, VENTOR se lako može kretati u bilo koji ugao.

dv
Četvororedni VENTOR 4150 kombajn

Za odvajanje grumenja zemlje, kamenja i krompira, jedinstveni dvostepeni sastav za odvajanje kamena i grude integrisan je u RH24-60.

Novi dvostruki transporter, serije TC800, biće prvi put prikazan na ovaj međunarodni dan na terenu. Izrađen je za nežno prenošenje plodova iz skladišta. Nagrađivani mehanizam za podizanje "airbag" koristi se za premeštanje krompira sa prve na drugu transportnu traku na krajnje nežan način. 

vd
SL 80-18 osigurava nežan prenos plodova

Veliki "SL 80-18 Quantum" koristi se kao utovarivač. "Quantumov" princip osigurava znatno nežniji prenos plodova nego standardni sistem, bez obzira na zakretni i nagib ugla utovarivača.


Tagovi

GRIMME Vađenje krompira Mašina PotatoEurope Kombajn za vađenje krompira EVO 280 VARITRON 470 VENTOR 4150


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!