Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijena kelja
  • 28.09.2017. 16:30

Kelj dostiže cijenu i od 60 kuna po kilogramu

Osim na zapadu, kelj je sve popularniji i u Italiji. Veleprodajne cijene su tri eura po kilogramu.

Foto: Bigstockphoto/HighwayStarz
  • 1.138
  • 85
  • 0

Kelj postaje sve popularniji i na talijanskom tržištu. To je povrće postalo glavni element svih zdravih dijeta u Nizozmskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Skandinaviji i SAD-u.

Na bolonjskoj tržnici ga uglavnom prodaju restoranima jer ih kuhari koriste s tjesteninom ili kao bazu za neka jela budući da imaju značajne nutritivne vrijednosti, navodi freshplaza.

U sjevernoj Italiji berba je započela krajem kolovoza i nastavit će se nekoliko tjedana. Veleprodajne cijene su 3 €/kg. Na vrlo popularnoj internetskoj platformi (FruttaWeb) tri kutije kelja se prodaju po cijeni od 22,95 € (tj. 7,65 €/kg što je gotovo 60 kuna) a 650 gr kelja u komadićima košta 3,99 €.

S agronomskog stajališta, kelj ne raste dobro na malču od slame ili na tlu gdje su posađene druge kupusnjače, paradajz, mahunarke i jagode. Postoji više vrsta kelja različitih boja, teksture listova i rastućih razdoblja.

Foto: Bigstockphoto/HighwayStarz


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]