Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zimsko povrće
  • 17.01.2019. 09:00

Kelj, spanać i kupus sve traženiji na tržištu

Oporavak nakon praznika - da je vreme za detoksikaciju, pokazuje i stanje na tržištu.

Foto: Bigstockphoto/Rawpixel.com
  • 117
  • 5
  • 0

Da je vreme za detoksikaciju, pokazuje i stanje na tržištu. Naime, kako piše Freshplaza, nakon nekoliko sedmica ograničene tražnje povrća, narudžbe se polako povećavaju. To naročito važi za sezonsko povrće i posebne vrste poput kelja i crnog kupusa. O tome svedoči i italijanska kompanija SIPO, specijalizovana za povrće, koja osim specifičnih vrsta povrća, ovih dana nudi i tradicionalne, kao što je spanać.

"Naši proizvodi zadovoljavaju potrebe kupaca i u ovom trenutku su neki proizvodi traženiji. Pre svega tipične zimske vrste kao što su kelj, crni kupus i spanać. Navedeno povrće je idealno za ovo vreme, jer je jednostavno za pripremanje", kaže Elisa Montičeli, direktorka marketinga SIPO-a.

Raštan - idealna namirnica za postprazničnu detoksikaciju

Većina njihove proizvodnje, bilo ekološke koju imaju u Salernu ili konvencionalne u pokrajini Emilija-Romanja, namenjena je italijanskom tržištu. Međutim, sada se okreću i izvozu, jer je u toku testiranje nove ambalaže koja omogućava produženje roka trajanja. 

"Nenormalne temperature tokom oktobra i novembra odložile su konzumaciju zimskog povrća za jedan mesec. Sada, nakon praznika, nadamo se da će potrošnja rasti, to jest da će se vratiti se na normalan nivo", naglašava Montičelijeva. 


Tagovi

Povrće Cena kelja Cena spanaća Cena kupusa Tržište


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P